Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek auras migrenje van akkor egyaltalan nem szedhet fogamzasgatlot?
Mivel az aurás migrén önmagában vascularis rizikófaktor (nagyobb a stroke rizikója), emellett a fogamzásgátló (mivel szintén fokozza a kockázatot) ellenjavallt. Normális neurológus nem fogja azt mondani, hogy szedd nyugodtan.
Viszont van erről egy történetem:D
Orvostanhallgató vagyok, épp a hatodéves neurológia gyakorlatot fejeztem be. Az egyik ismerősöm meg aurával járó migrénben szenved, mellette tabit szedett (tabi szedés alatt kezdődött a migrénje), így megkértem a gyakorlatvezetőt, hogy nézze meg a leányzót, főként azért, hogy mi legyen ezzel a tabletta témával.
A neurológus pedig azt mondta neki, hogy tényleg kontraindkált a tabletta, így ő nem fogja azt mondani, hogy szedje. Viszont minden mérlegelés kérdése ugye, mindennek megvan a maga veszélye. Viszont ha a tabi mellett dönt, akkor minden más rizikótényezőt ki kell zárni (dohányzás, túlsúly stb.)
Szóval a javaslatom:
1. Ne szedj tablettát (hüvelygyűrűt se!!!)
2. Ha mégis úgy gondolod, hogy márpedig neked semmi más módszer nem felel meg, akkor:
- cigi EGY SZÁL SE
- nézesd meg a koleszterinszinted, trigliceridszinted (ha magas, akkor ne szedd)
- menj el trombophilia vizsgálatra, ha ott bármi eltérés van, pláne ne szedd (magánlaborban kb. 30 ezer forintos vizsgálat)
Ja, és a vérnyomásod is nézd meg.
Tehát a lényeg, hogy inkább keress más megoldást, a tabi csak akkor jöhet szóba a legeslegvégső esetben, ha már rizikófaktorod nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!