Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Nők, akik fogamzásgátlót...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, akik fogamzásgátlót szednek! Nem bántátok meg, hogy elkezdtétek szedni? Nem volt rátok negatív hatással?

Figyelt kérdés

(Gondolok itt a libidócsökkenésre, elhízásra, gombás fertőzések fokozott kialakulására, stb. )

Tudom, hogy megfelelő gyógyszer mellett ezek esélye igen csekély, de azért mégiscsak ott van.

Nem vagyok már tini, de eddig nem foglalkoztatott a dolog, hogy gyógyszert szedjek, ám mostanság megfordult a fejemben, hogy ez egyszerűbb módja lenne a védekezésnek, viszont van bennem némi kétely, ezért is teszem fel a kérdést. Nyilván elmegyek nőgyógyászhoz és kikérem az Ő véleményét, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra is. :)

2015. jan. 27. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
34%

Én igaz, hogy még csak 2 hete szedem, de eddig nem bántam meg, és remélem, hogy nem is fogom.:)

Semmi bajom nincs tőle, eddig nem híztam egy dekát sem. Mondjuk az igaz, hogy a hormonjaim kissé "megbolondultak", mert én pl elkezdtem jobban izzadni, és a menstruációm is azóta megvan folyamatosan, vagyis inkább amolyan barna folyásom van, de a hasam nem görcsöl úgy, mint amikor ténylegesen megvan a menstruációm. Vannak kisebb hangulatingadozásaim, de az sem kibírhatatlan, nem vészes.

Én nem bántam meg, igaz, hogy rám is hat 1-2 nem túl jó mellékhatás, de ez ezzel jár. :)

2015. jan. 27. 15:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ, ez igazán biztató! :)
2015. jan. 27. 16:05
 3/10 anonim ***** válasza:
23%
Minden nőre negatív hatással van.
2015. jan. 27. 16:10
 4/10 anonim válasza:
31%
masodik eve szedem, nekem nyaron kezdtek el mellekhatasok jelentkezni. a kezdetekben mindenkeppen jo volt, a 8-10 napig tarto mensim 4-5 napra csokkent, a hasam alig fajt, megszunt a pms-re jellemzo hangulatingadozas. nyaron osszeszedtem valamit, azota kisebb kihagyasokkal folyamatosan folyasom van, megesik hogy osszeesek, nem birok megallni a labamokat, olyan hirtelen szuro fajdalmat erzek - akar akkor is, ha nem menstrualok. hizni nem hiztam, de ha nem figyelek, mintha konnyebben elkezdenenek felszaladni a kilok. de lehetseges, gyogyszervaltassal minden problemam megoldodna, ahogy az is, neked semmi panaszod sem lesz. :)
2015. jan. 27. 16:45
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Tanácsos azokat is megkérdezni, akik már abbahagyták:D

Ugyanis nem egy olyan eset van, mikor utána jönnek a problémák, nem a szedés alatt.

2015. jan. 27. 17:05
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

4 éve szedek gyógyszert, váltottam is már (szóval tőlem kérdezhetsz :D ), nem bántam meg.

Sok függ a pártól is! Lehet le fogtok pontozni, de azt hittem először hogy a gyógyszer miatt nincs libidóm, aztán a szakítás után minden rendben volt, sőt a mostani kapcsolatomban is, mert nincsenek viták!

Az első gyógyszerrel fogytam is, most híztam ami rámfért az újjal de inkább a nyugalom miatt van :)

Illetve gombás fertőzés is a pasi miatt volt...

Amúgy nekem azóta kevesebb ideig van meg, nem fáj, max 1 nap, nincs hangulatingadozásom, a hajamat elég hetente 1x mosni, a körmöm szebb.

2015. jan. 28. 13:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Óó de jó, köszönöm a válaszokat! :))
2015. jan. 28. 14:13
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

De igen, megbántam, le is álltam.

A felsorolt mellékhatások egyébként nem ritkák, nem csekély az esély rájuk, elég ha megnézel egy random fogamzásgátló betegtájékoztatóját (a neten).

2015. jan. 28. 16:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én két évig szedtem, de nem bántam meg. Illetve utólag egy picit. A jó az volt benne, hogy a ciklusom tökéletesen kiszámíthatóvá vált a gyógyszer elhagyása után is, viszont (akkor még annyira nem vettem észre magamon, de) a libidóm lecsökkent. Nem állt a toplistám élén a szex sokszor.. Kevesebbszer voltunk együtt a párommal, amiből néha vita is volt, de azthittem, hogy én ilyen vagyok, és nem lehet változtatni rajta. Amik még negatívumok voltak, hogy a környezetem szerint amikor elkezdtem szedni, az első hónapban szó szert sárkány voltam. Egy kibírhatatlan méregzsák, aki mindenkivel csak kötözködik. De hálisten ez hamar elmúlt. És gombát is könnyebben szedtem össze, amit nem volt a legolcsóbb kikezelni.

Viszont kényelmesebb volt a szex, spontánabb, és mondhatni bensőségesebb kicsit.

aztán amikor abbahagytam a libidómat úgy megdobta az egész megvonás, hogy éjjel nappal akartam a párom, már nincsenek betegségek, és a hangulatom sem ugrál.

Voltak jó és rossz dolgok is benne :D

2015. jan. 28. 21:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazán sokatmondóak! :))
2015. jan. 29. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!