Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló abbahagyása után mikortól lehet gyereket csinálni? Ki kell hagyni valamennyi időt, hogy kiürüljön a szervezetből?
Gyereket csinálni bármikor lehet az már más kérdés, hogy mikorra jön össze sikeresen.
Viccet félretéve, általában olyan 6 hónapot mondanak amíg teljesen kiürül a szervezetből, nyilván addig is lehet bátran "dolgozni" rajta, van akinek akár a fogamzásgátló abbahagyása utána 1-2 hónappal is összejön másnak meg utána évekig se.
Nekem miután abbahagytam (6 évig szedtem) már a második hónapban terhes lettem és gyönyörű, egészséges gyermekem született :)
Szóval ez változó....
Nekem azt mondta az orvos, hogy azonnal lehet próbálkozni, nem kell várni semennyit sem.
Az már más kérdés, hogy kinek mennyi idő után jön össze.
Most olvastam egy híres nőgyógyász honlapján, hogy 3 hónappal az abbahagyás után érdemes nekiállni a baba projektnek, mert kb annyi idő alatt ürül ki a szervezetből a tabletta! Egész addig védekezni érdemes,mert sajnos hiába mondják, hogy nem káros a tabletta a magzatra, bizony KÁROS.
Szóval várntok kell...
A legtöbb orvos 3 hónapot szokott javasolni. Nem csak a mesterségesen bevitt szintetikus hormonok kiürülése miatt érdemes várni, hanem többek között azért is, mert a hormonális fogamzásgátlók vékonyítják a méhnyálkahártyát (vannak, akiknek a szedésük abbahagyása után 3 hónap sem elég ahhoz, hogy a ciklus során megfelelő vastagságú méhnyálka épüljön fel, ez pedig rontja a normális beágyazódás esélyét, és növeli a vetélés kockázatát).
(Ezt amúgy tudják ultrahangon mérni, ellenőrizni a ciklus megfelelő napjain.)
És érdemes elkezdeni magzatvédő vitamint szedni már hónapokkal a tervezett teherbeesés előtt, többek között a folsav miatt, ami csökkenti bizonyos fejlődési rendellenességek előfordulásának valószínűségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!