Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 18 évesen nem késő elkezdeni...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

18 évesen nem késő elkezdeni a fogamzásgátlót szedését? Miket kell általánosságban tudni róluk?

Figyelt kérdés

nemsokára megyek nődokihoz, ha elmúlt a mensim.

azt tudom hogy nem 100%osan véd. Mellette kell még gumit használnunk a barátommal? Elég összevissza jön meg a mensim, tényleg beállítja a ciklusomat? Tényleg 2hétig vérzek majd tőle, és keveset, barnásat?

köszi a válaszokat!

2008. aug. 19. 22:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem késő 18évesen elkezdeni a gyógyszer szedését.Gumit használhattok,de a gyógyszer is azért van,hogy védjen.Igen igaz,hogy beállítja rendszeressé a mensit.Így legalább előre kitudod számolni ha elakarsz utazni valahova.Ennyi előnye van.Az,hogy két hétig vérzel ilyet még nem hallottam.Ugyan annyi ídeig vérzel mint elötte csak csökkenti a fájdalmat is.Nem fogsz tőle annyira görcsölni.Csak jó előnyei vannak ha gyógyszert szedsz!
2008. aug. 19. 22:42
 2/8 A kérdező kommentje:
oké, megnyugtattál:) köszi a választ!
2008. aug. 19. 22:44
 3/8 anonim ***** válasza:
43%
ha már 1-2 éve menstruál az ember, akkor természtesen szedhet tablettát, ami lehet 15 vagy akár 18 évesen, igazából annyira nem korfüggő, és nem fogsz két hétig menstruálni, elvileg a tabletta védelmet nyújt tehát nem kéne gumi,de a veszélyesebb napokon menzesz után amikor peteérésed van érdemes gumit is használni.
2008. aug. 19. 23:18
 4/8 anonim ***** válasza:
A két hétig menstruálást arra értették, amikor először kezded el szedni, akkor előfordulhat, hogy még pluszban egy-két hétig vérezgetsz, de a második-harmadik levélnél már nincs ilyen, ha jó a gyógyszer.
2008. aug. 19. 23:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha rendesen szeded a tablettát, akkor véd és nem kell gumit használni! Csak felesleges pénzkidobás és iszonyat kényelmetlen is! Megbízhatsz a tablettában! Ha rendszertelen a mensid, akkor be fogja állítani, persze lehet az első hónapban majd lesz pecsételő vérzésed, barnázás. De nem kell megijedned, mert ez az első hónapokban normálisnak mondható!
2008. aug. 20. 06:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Én azt tudom mondani,hogy a fogamzásgátlónak igen jó hatása van a védelem szempontjából,azonban számítani kell arra,hogy nem csak annyi,hogy beszeded és tök jó minden...

Én az első levél fogamzásgátlót szedem,a 13.tablettánál tartok,egy hete pecsételő vérzésem van,lehangoltság is jelentkezett nálam,fejfájás,és az első napokban émelygés is.Nem azért mondom,hogy elbizonytalanítsalak,és én is szedem tovább,mert ez idővel állítólag elmúlik...csak azt akarom mondani,hogy számítani kell ilyenekre,nehogy megijedj,hogy esetleg ezek a változások(ha lesznek)mástól vannak.

2008. aug. 20. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Annak ne örülj, hogy elmulastja a görcsöket. Nekem másfél év után visszatértek. Lehet, hogy most olyan jó hatásai vannak, a negatívumok később jönnek elő, mikor már nem szeded.
2008. aug. 21. 18:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Sajna ez az émelygéses fejfájós bigyó valóban jelen van, nekem minden új levélnél előjön..de csak 2-3 napig és nem vészes:) Ennyit kibírok:) Én annak idején nagyon görcsöltem, és 7, sőt, volt, hogy 9napig volt mensim..majd megőrültem...aztán jött a foggátló, a görcsök elmúltak, a mensim 5-6 napra csökkent...és persze véd:)

Ajánlatos az első hónapban másodlagos védekezést is alkalmazni (gumit:p)-nekem a doki mondta.

2008. aug. 21. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!