Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Annyira bűntudatom van. Rossz tanácsot adtam?
Egy barátnôm mesélte, hogy lefeküdtek este a párjával - a lány szûz volt, a fiù tapasztalt -, aki nem élvezett bele, de körülbelül 15 percig szeretkeztek. Nem védekztek.
Amikor ezt meghallottam, rögtön mondtam neki, van esélye a terhességre, ajánlom, vegyen be eseményutáni tablettát. Szegényke nagyon kétségbe esett, nyugtatgattam: nagyon kicsi az esélye rá.
Most a lánynak sikerült tablettát - nagy nehezen - szereznie, de tiszta fejjel én is átgondoltam: iszonyatos bûntudatom van, amiért így megijesztettem a lányt.
Egyébként 17 évesek vagyunk.
Szerintetek jól tettem, hogy ezt mondtam neki - így megijesztve -, vagy nem kellett volna?
Köszönöm a válaszokat.
Most találkoztunk, szombat este van. Nincsenek már orvosok. A gyógyszertárba elkísértem, de nem adták ki.
A szüleit kérdezte meg, mit tegyen -ôk szereztek neki valahogyan.
szerintem jól tetted.
az ügyelet mindig nyitva van, ha városban lakik, ügyeletes gyógyszertár is van, és ha a recept megvan, ki is adják. egyedül anyagilag húzós, meg lehet, hogy tényleg van, akinek egészségre ártalmas. nekem sose lett tőle bajom.
a barátnőd nem nagyít egy kicsit ezzel a kalandos beszerzéssel?
5-ös,
ezen az ügyelet se segített volna, ugyanis nem néznek hozzá semmit, nem vizsgálnak semmit, csak feltesznek pár kérdést és elkérik a taj-kártyát.
Egyébként a 72 órás nem tartalmaz ösztrogénszármazékot, csakis kizárólag progeszteront, ami nem emeli a trombózis esélyét = nagy valószínűséggel más vezetett embóliához.
Kérdező!
Jól tetted, nem ijesztgetés, hisz tényleg teherbe eshet ennyitől is.
Köszönöm szépen a válaszokat! :))
Egyébként elkísértem az ügyeletre is, csak félt, nincs olyan orvos, aki felírná neki, pedig mondtam, szerintem megteszi bárki. De ha nem, hát nem. :)
Örülök, hogy nincs semmi baja, picit megijedt, de már jól van. :))
Én is azzal nyugtatgattam magam, hogy ezzel ráijesztek picit, legközelebb védekezni fognak, de szegénynek most teljesen felborul az egyensúly a szervezetében ezzel a nagy hormonlökettel ..
Köszönöm, adom a zöld pacsit. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!