Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló mennyire biztonságos? Biztonságosabb az óvszernél?
Pár hónapja élek szexuális életet, de eddig óvszerrel védekeztünk. A barátom felvetette néhányszor, hogy próbáljuk meg óvszer nélkül. Mondtam neki, hogy nem kockáztatok, mert nagyon aggódós vagyok, még óvszer mellett is félek néha. Most egy ideig távkapcsolatban vagyunk, de arra gondoltam, hogy elkezdenék fogamzásgátlót szedni, így ha újra találozunk, nem kell már az óvszer. De nem tudom, hogy az mennyire biztonságos, vannak-e hátrányai, ezért érdekelnének a tapasztalataitok, véleményetek. Ha volt hormonális problémám, akkor nem ajánlatos szedni? Vagy ezt majd a nőgyógyász eldönti?
Előre is köszönöm a válaszokat:) 17/L
Mi párommal másfél éve vagyunk együtt és csak fogamzásgátlóval védekezünk. A nőgyógyászom írta fel, a gyógyszertől egy dkg-t se híztam. Mindig rendesen megjön.
Mivel a mostani párommal éltem át először a szexuális életet, így nem tudom, hogy milyen óvszerrel együtt, de azt mondta, hogy ég és föld a kettő.
Szerintem ne szedj fogamzasgatlot, nagyon egeszsegtelen a gyogyszer!
Baratnom is tobb evig szedte es amikor abbahagyta csodalkozott hogy rosszul van, annyira raszokott a szervezete!
Nagyon jo modszerek vannak arra, hogy ne ess teherbe!
Pl.: ovszert hasznaltok plussz megszakitasos technika
es naptar modszer. Biztos hogy ne, esel teherbe!
De ha ovszer nelkul akarja a parod, akkor a naptar modszer es a megszakitasos kozosules kettose is eleg!
Másodiknak: Megszakításosban nem bízom, a naptár módszerben sem. Mint tudjuk, az előváladéktól is teherbe lehet esni, és volt olyan, hogy a barátom hálát adott az óvszernek, mert nem tudta volna időben kivenni. Az aggódásom miatt esélytelen, hogy ilyen módszerekben bízzak.
Köszönöm mindenkinek a választ:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!