Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 éve szedek rendszeresen tabit, nem volt sose bajom vele. Ma viszont barna folyásom volt, nagyon erősen. Mi ez?
Nem szedtél mostanában más antibiotikumot vagy gyógyszert? (Fájdalomcsillapító, lázcsillapító, allergiagyógyszerek, stb..)
Mert az okozhatja
Nekem a gyógyszer nem volt már jó, túl magas volt a hormontartalma (4éve szedem), pedig nekem se volt gondom vele, sőt nagyon szerettem, de sajna a vérkép mást mutatott és most váltok.
Egyszer nem baj, lehet egy kis ingadozás. De ha többször előfordul, akkor általában váltani kell. :\
Az áttöréses vérzés jellemzően relatív ösztrogén túladagolás miatt jön létre.Nekem is ez volt a baj. A méhnyálkahártya foltokban elhal, és jellemzően a középidő táján erős, élénk színő vérzést vált ki.
Ha a jelenség ismétlődne, alacsonyabb ösztrogén hatású és/vagy magasabb progesztin hatású tablettára való áttérés javasolt.
A pecsételő nyomvérzés a ciklus második felében, híg, kis mennyiségű vörösbarna folyás formájában mutatkozik meg,oka a viszonylag kevés ösztrogén és/vagy viszonylag sok progesztin bevitele. Ez a hormonális miliő nem kedvez a méhnyálkahártya felépülésének, mely a ciklus második felében el is sorvad. Magasabb ösztrogén hatású és/vagy gyengébb progesztin hatású tablettára való áttérés lehet indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!