Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha 3 hete nem volt szex,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha 3 hete nem volt szex, abbahagyhatom a tablettát 2 nappal korábban?

Figyelt kérdés

Persze a 7 napos szünet után folytatnám. Akkor védett leszek?

Belara, a tájékoztatóban nincs erről szó.

2010. jan. 16. 15:34
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem gond nélkül:) ha rendesen folytatod a szünet után, védett maradsz (hiszen ha végig szeded mind a 21-et, akkor is védett maradsz a szünetben is).
2010. jan. 16. 15:37
 2/9 A kérdező kommentje:

De ez csak 19... Szerinted akkor is?

Ja, és véletlenül szilveszterkor kimaradt egy szem, másnap pótoltam.

2010. jan. 16. 15:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért kéne előbb abbahagyni? Szedd csak szabályosan. Terhes nem lehetsz de majd jól összekevered a szervezeted, ez nem cukorka hanem hormon... Ha ki akarsz hagyni egy menzeszt (ami nem tanácsos gyakran) akkor szünet nélkül kell szedni.
2010. jan. 16. 15:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem akarok kihagyni menszeszt, meg semmi ilyesmi, csak most 2 szemmel mínuszban vagyok egy korábbi hasmenéses téma miatt. És arra gondoltam, nem bontok újat, ami megint 2 szemmel mínuszos lesz, hanem most kezdem meg a szünetet.
2010. jan. 16. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha a kihagyott idő több mint 12 óra, akkor a Belara fogamzásgátló hatása már nem biztos. Ebben az esetben vegye be azonnal az elfelejtett tablettát, amikor eszébe jut, és folytassa a Belara szedését a szokásos módon. Így akár az is előfordulhat, hogy egy nap alatt két tablettát kell bevennie. Ilyen esetben a következő hét napon át kiegészítő mechanikus fogamzásgátlási eljárást (pl. gumi óvszert) kell alkalmaznia. Ha ezen hét napos időszak alatt elfogyna az éppen használt cikluscsomag, akkor azonnal kezdje el szedni a tablettát a következő Belara cikluscsomagból, azaz nem szabad szünetet tartania a két csomag között (hétnapos szabály). Valószínűleg nem lesz normális megvonásos vérzése, amíg a következő csomag tabletta el nem fogyott. De az új csomag szedése közben fokozódhat az áttöréses vérzés vagy a pecsételő vérzés. Ha az új cikluscsomag beszedése után sem jön meg a vérzése, akkor terhességi tesztet kell végeznie.

Ha idő előtt abbahagyja a Belara szedését

Ha abbahagyja a Belara szedését, petefészkei hamarosan visszanyerik teljes aktivitásukat, és Ön teherbe eshet.

2010. jan. 16. 15:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Nos, a hasmenésről tényleg nem tehetsz. Velem is megesett hogy minuszban voltam 1-2 szemmel, nem történt semmi. Nem szabad játszani vele, de ha egyszer megtörténik, nem lesz semmi bajod:)
2010. jan. 16. 15:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Amit a tájékoztatóban írnak arra vonatkozik, hogy ha elkezded szedni és az első hét után abbahagyod, akkor visszaáll a rendes ciklusod... De az utolsó két szem annyira a végén van, hogy olyan, mintha a rendes szünet lenne.
2010. jan. 16. 15:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem kihagyhatod az utolsó 2 szemet, annyi h hamarabb fog megjönni. De arra figyelj oda h a szünet ugyanúgy 7 napos legyen, ne 9 vagy 10, mert akkor nem véd a gyógyszer. Amint bevetted az uccsó szemet, onnan számold a 7 napot, és így 2 nappal hamarabb kezded el majd az új levelet. Nekem volt olyan h az utolsó 3 szemet nem vettem be, megjött normálisan, 7 napos szünet, és folytattam ugyanúgy.
2010. jan. 16. 16:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy tennék, ahogy előttem leírták, bár kicsit parázós vagyok, így lehet egy hétig legalább kiegészítő védekezést használnék.
2010. jan. 16. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!