Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adhat másik fogamzás gátlót a patikus?
Figyelt kérdés
Múlt héten voltam dokinál, írattam fel fog.gátló tablettát. Mikor ki akarom váltani, de pont ugyanaz a fajta amit nekem irtak fel, nincs a patikában ahová bemegyek, adhat helyette valamilyen másikat (pl aminek ugyanolyan a hormontartalma, hatóanyaga), vagy nem? Ide adhat egy hasonló összetételüt, vagy azt fogja mondani, hogy menjek másik patikába, vagy esetleg irassak fel másikat?2014. júl. 29. 13:24
1/5 anonim válasza:
Minden gyógyszerre van úgynevezett helyettesítő gyógyszer... aminek full ugyanaz a hatóanyaga, az arányokat tekintve is. Ha van nekik készleten, felajánlja, de tőled függ, hogy elfogadod-e.
Ha nem az utolsó pillanatban mész, akkor többnyire megrendelik, ha olyan gyógyszert akarsz venni, ami nincs készleten. Ez attól függően, hogy milyen korán mész, aznap délután vagy másnap meg is érkezik.
2/5 anonim válasza:
Én az ilyen jellegű gyógyszereknél, amelyek erősen befolyásolják a hormonrendszert a helyedben a helyettesítő gyógyszert nem venném el. inkább elmennék egy másik patikába.
PL: A pregnyl és a Choragon nevű Human Chorio-Gonadotropin elvileg ugyanaz. A gyakorlatban mégis vannak köztük hatásmechanizmusban keresendő különbségek.
3/5 anonim válasza:
Remélem, még nem váltottad ki, mert a fog.gátló az egyetlen gyógyszer, amit nem szabad helyettesíteni! Nem véletlenül írja az orvos azt, amelyiket. A hatóantaga majdnem minden tablettának ugyanaz a két hormon, de a vivőanyag más lehet. A vérvétel is azért van, hogy a sok gyógyszer közül az orvos kiválasztja a neked legjobbat
4/5 A kérdező kommentje:
Vérvételt nem is csinált a doki, csak hüvelyi vizsgálat volt.
2014. júl. 31. 14:26
5/5 anonim válasza:
Akkor meg pláne nem helyettesítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!