Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátlót szedek, és...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátlót szedek, és nagyon félek attól, hogy ennek ellenére teherbe esek. Normális ez a nagy parázás ezen?

Figyelt kérdés

Tudom, semmi sem nyújt 100%os védelmet. 17 napja szedem a Rezia nevű tabit. De biztosra szeretnek menni, 1 hónapot még kivárok, és gumival is védekezünk addig. Azért kezdtem el szedni a tabit, hogy ne kelljen gumit használni, de egyszerűen nagyon félek attól, hogy nem lesz hatásos a fogamzásgátló, és terhes leszek. Amire ugye van is esély, de kevés.

Ti mennyire paráztatok az ilyen esetekben, illetve hogyan csillapítottátok az ezzel kapcsolatos "félelmet"? Nem tudom miért, de ezt érzem :(

2014. júl. 23. 00:58
 1/10 anonim ***** válasza:
15%

ne félj, úgy se lesz semmi baj

ha meg mégis jön a baba, az se baj

max jön egy gyerek aki tönkreteszi a tanulmányaidat, karrieredet, kiszipolyoz anyagilag és a bőgésétől hónapokig nem tudsz majd aludni

de amúgy nyugi

2014. júl. 23. 01:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
XD :D
2014. júl. 23. 01:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a tabletta még biztonságosabb is, mint az óvszer.

[link]

2014. júl. 23. 01:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Legegyszerübb ha nem szexeltek, nem eshetsz teherbe és rögtön nincs mitől félni.
2014. júl. 23. 01:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Mi 7 évig használtunk tablettát. Bármikor szexelhettünk, nem jött a gyerek. Amikor éreztük, hogy most már jó lenne,akkor abbahagyta a nejem a tablettaszedést és jött is baba.

Persze van veszélye, de ha emiatt aggódsz, akkor az utcára se menj ki,mert elüt egy autó!

Amíg tablettázol, elfelejthetitek a gumit, nyugodtan!

2014. júl. 23. 01:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Ami talán a leginkább megnyugtathat, az egy olyan pár, aki kitart melletted akkor is, ha esetleg teherbe esnél. Illetve a lelki érettség, hogy ha mégis baba lenne, nem átokként éled meg, sőt képes vagy szeretettel várni, majd gondoskodni róla. Persze tervezgeti az ember, hogy még fiatal szülőnek, tanulmányok, anyagiak, de a legnagyobb félelem szerintem abból származik, ha nincs meg a lelki háttér. Mert azzal, hogy lefekszetek, egy (vagy akár több) új életért lehettek felelősek. Plusz a sajátotokat, családotokét is megváltoztathatja.
2014. júl. 23. 03:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Én több mint 2 éve szedem a tabit, minden alkalommal bennem megy el a párom, és sose lettem terhes. Sokkal megbízhatóbb, mint az óvszer.
2014. júl. 23. 07:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Pontosan ez a problémám.még sosem próbáltam,most vagyok azon,hogy vegyem rá magam.De nagyon félek,hogy ne essek teherbe.nem vagyok túl fiatal a babához,de most egyáltalán nem szeretnék.minden hónapban tesztelek,minden fura dologra azt hiszem,hogy terhes vagyok...szóval értem az aggódalmad..de ahogy fennebb is írták valószínüleg biztonságosabb mint az óvszer..mégis annyi olyan esetet ismerek,ahol emellett teherbe estek..ez mitől van?
2014. júl. 23. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 "mégis annyi olyan esetet ismerek,ahol emellett teherbe estek..ez mitől van?"

Ez attól van, hogy bár szerintük rendesen szedték, azért időnként ki-ki maradt egy, vagy esetleg kihányták időnként. Ha viszont te ennyire irreálisan félsz, akkor lehet, hogy pszichológushoz kellene fordulnod.

2014. júl. 23. 15:45
 10/10 anonim ***** válasza:

4 éve szedem, és átéltem azt amit te. Tényleg a lelki háttér miatt. A párodban nem bízol tudat alatt,hogy veled maradna, ha gond lenne. Lehet ez átmeneti, beszéljetek róla, tényleg! Hogy ő mit gondol ha gond lenne, nem a mézes mázos, persze szívem stb. hanem komolyan.

A korábbi kapcsolatomban konkrétan rettegtem, pedig alig voltunk együtt (20on éves fiúnak én voltam az első, de 1 év alatt sem tudtuk megoldani a korai magömlését (nem ez volt a válóok), olyan szinten, hogy nagy nehezen betette és elment, ez volt a max, ha nem előtte... így aztán nem is akart együtt lenni, havi 1-2 alkalom volt... szóval szinte semennyit) még az amúgy óramű pontosságú menzeszemet is eltolta a stressz.

A mostani párommal viszont nem parázok, egyáltalán. Az első hónapba megbeszéltük már ezt, hogy még nagyon sokáig nem akarunk babát (munka mindkettőnknek az oka, sajnos nagy szakmai tapasztalatot kell még szereznünk, hogy később ne legyen gond az anyagi rész, rám még vár egy másik továbbképzés később stb) de mellettem van, tudom. Támogat az egészséges életmódban is, tudja mivel jár a gyógyszer.

Egy esetleges abortuszra sosem lehet felkészülni lelkileg, de ha megnyugtat tesztelj minden hónapban, ha úgy érzed más a megvonásosod. De az évszakok, a stressz, a mozgás mennyisége befolyásolja.

2014. szept. 29. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!