Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet hogy az orvosom fogamzásgátlót fog felírni, baj ha nem szedem be? (bővebben lent)
Rendszertelen a menstruációm, van amikor kettő is kimarad. Nem élek nemi életet.
Megyek nőgyógyászhoz, és említette már hogy majd a fogamzásgátló rendbehozza a ciklusokat.
Hallottam hogy sok mellékhatása van a fogamzásgátlónak, mint például a hízás is. Így is van rajtam egy kis felesleg, hát még ha elkezdeném szedni..
Baj lenne ha nem venném be?
17/L
A fogamzásgátló elsődleges szerepe nyilvánvalóan a nem kívánt terhesség megelőzése, de használják arra is, hogy beállítsa a menstruációs ciklust.
Viszont ha nem élsz nemi életet, én csak ilyen célra nem szedném.
Csak ha odakerülsz és szexelni fogsz, azért ne felejts majd el védekezni, mert annak elmulasztása sokkal nagyobb problémát és kellemetlenséget okozhat mint hogy nem rendszeres a mentruációd :)
én a helyedben nem szedném be
amikor kb ennyi idős voltam, mint te, nekem is kimarad, volt hogy 3-4 is, és 20 év felett helyreállt
ha más gondod nincs, szerintem ne szedd be
fel szokták erre is írni, de alapvetően a rendezett ciklus a feltétele a fogamzásgátló szedésének, csak kevesen tudják
mert ugye úgy kell kezdeni szedni, amikor megjön, legelső napon, hogy használjon
Még ha csak a hízás lenne a legdurvább mellékhatása...
Egyik ismerősöm konkrétan azért került kórházba, mert trombózist kapott a fogamzásgátlótól és nem bírt egy hónapig lábra állni. Csoda hogy nem halt bele.
Endokrinológushoz menj, ne nőgyógyászhoz!
A fogamzásgátló nem állítja be a menstruációt, mert konkrétan LEÁLLÍTJA azt. Kikapcsolja a természetes ciklust, és művit hoz helyette létre. Azaz csak látszólag lesz minden szép, szép pontos "menzesz", de valójában nem jön rendbe semmi. Addig lesz csak rendszeres vérzésed, míg szeded.
Ezért tehát ne szedd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!