Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17 éves lánynak árt a fogamzásgátlás?
elméletileg érett vagy, de nem írtad le, h milyen fogamzás gátlási módszerre gondoltál...
-tabletta - mindenkinek árt, megborítja a hormonjaid minimálisan
-spirál - nem nem árt csak van rizikó faktorja
-óvszer - nem árt
Tablettára gondoltam.
Ez szomorú, jobbulást kívánok.
Elsővel értek egyet, a tablettának komoly következményei lehetnek (trombózis, hormonális gondok, akár rák is, meddőség stb), ez persze egyén függő, de nem tudhatod te mennyire vagy érzékeny. A spirálról is hallottam már "szépeket". A gumi a legjobb, és az még a betegségektől is véd.
Stabil, biztos kapcsolatban még a megszakításos is jó lehet, de ott azért nem árt felkészülni, hogy kicsi eséllyel ugyan, de becsúszhat a baba. Szóval azt 17 évesen nem ajánlom... :)
Második!
Igen elmúlhat. Endokrinológus, diéta, sport! Ez a kezelés :)
A tabletta semmilyen életkorban nem egészséges, viszont van valami ami egy 17 éves lánynak ennél is jobban árt és ez a terhesség....
Szerintem óvszert érdemes használni, én egyszer két hónapig használtam tablettát, elég is volt egy életre. Keringési zavarokat okozhat, fokozza a trombózis hajlamot, ráadásul az a löket hormon sem éppen egészséges.
Mindenkinek árthat valamennyit a gyógyszeres fogamzásgátlás.
Éppen ezért az egyéni adottságokat, igényeket és lehetőségeket mérlegelve az orvos dolga eldönteni, ajánlja-e a gyógyszerszedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!