Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Védett leszek ha így szedtem be a fogamzásgátlót?
Figyelt kérdés
most kezdtem el először fogamzásgátlót szedni. eredetileg is úgy terveztem hogy csak az első levél végén hagyunk fel a kiegészítő védekezéssel hogy biztosra menjünk. am a betegtájékoztató azt írta h a ciklus második felétől már védve vagyok. szóval az első 4 szemet reggel fél 10kor vettem be mindig. de aztán az ötödiket csak este 11kor tudtam beszedni (nem volt nálam sajnos..) és azóta este 11kor vettem be a maradék bogyókat. kérdésem az lenne hogy ezzel nem zavartam meg semmit se hogy teljesen védjen a gyógyszer? én hülye csak utána olvastam el a tájékoztatót hogy ilyenkor mi a teendő ha 12 óra késés után veszem be a tabit. azt írta hogy mihelyst tudom vegyem be az elmaradtat és aztán térjek vissza az eredeti időpontra a többi bogyónál vagyis a reggel fél 10re. ennek ellenére hogy nem tértem vissza hanem este 11kor szedtem be őket az első levél végén már védett leszek vagy valamelyest csökkent így a hatása? már csak néhány szem maradt hátra. köszi a válaszokat!2014. máj. 28. 09:09
1/18 anonim válasza:
2 hét után már nem hat a hatóanyag. Egyébként a tescoban egy óvszer áráért vehetsz 2 tesztet ha esetleg félős vagy. azok is 99%-osak mint az amit szedsz.
2/18 anonim válasza:
* 2 hét után hat! azt akartam írni h nem kell védekezi 2 hét után...
3/18 A kérdező kommentje:
de én azt kérdeztem hogy emellett ahogy szedtem a gyógyszert hogy a kimaradt gyógyszer beszedése után nem tértem vissza a reggel fél 10kori beszedésre hanem szedtem tovább este 11kor a maradék gyógyszer. és hogy így is védett leszek majd a 21. szem után annak ellenére hogy a tájékoztató azt írta hogy ez esetben szedjem a szokásos időben a maradék bogyókat (reggel fél 10kor)
2014. máj. 28. 09:18
4/18 anonim válasza:
Nem zavartad össze, de ezentúl is ilyenkor kell bevenned.
5/18 anonim válasza:
:D Tudom, és direkt nem vettem figyelembe mivel ez aktus előtt történt sok tablettával... Elvileg 1 hét tabletta után már biztonságos a szex, de neked kettőt írtam, h ne stresszeljetek. Nem lesz gond nyugi, ennyire nem fontos az idő, jó ha figyeled és akkor szeded be minden nap, de azért ennyi nem múlik rajta. De a teszt az mindig legyen nálad, tanuld meg használni. Tényleg 600 forint kettő darab. Jó ha van a fiókodban.
6/18 A kérdező kommentje:
mármint 11kor? és akkor védett leszek ugye?
2014. máj. 28. 09:36
7/18 A kérdező kommentje:
köszi 5ös :) és ha a menstruációm után nem jelentkezett barna folyás akkor az azt jelenti hogy hatott a gyógyszer? igazából semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam még
2014. máj. 28. 09:39
8/18 anonim válasza:
Nyugi hatott az a gyógyszer! Egyébként nem szedhetsz tablettát hanem írja fel a nőgyógyászod... kérdezz tőle bátran! Ő mindent tud, és elvileg mindent el is mondott neked. Nem vagyok nőgyógyász, de amiket leírtam azokban biztos vagyok. Amire nem válaszolok az azért van mert nem tudok biztosat mondani. Az jó ha aggódsz, mert ezek szerint odafigyelsz, de azért ne aggód túl a dolgot!
9/18 anonim válasza:
Guminál biztosabb nincs. :)
A tabletták sosem védenek tökéletesen, és még a te, és születendő gyereked hormonszintjét is jól összekuszálják.
10/18 A kérdező kommentje:
igen képes vagyok túlaggódni dolgokat :D nem nőgyógyász írta fel hanem anya mert ő gyógyszerész. és nem rég voltam vérvételen, jók voltak az eredményeim, nem vagyok trombózisos hajlamú sem.
2014. máj. 28. 09:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!