Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, akik még első baba előtt vagytok, mi a véleményetek, tapasztalatotok a fogamzásgátló tabletta szedésével kapcsolatban?
szia, én már jóval idősebb vagyok, nincs gyerekem, nekem narancsbőrt és visszereket okozott a fogamzásgátló.
3 évig szedtem, fiatalon.
ma már okosabb vagyok, nem avatkozom bele a szervezetem természetes működésébe.
a visszereim szerintem az egészséges életmód és a sport hatására eltűntek, narancsbőr alig maradt.
Én két éve szedek fogamzásgátlót, semmi problémám nincsen tőle. Volt egy néhány hónapos mosolyszünetünk a párommal, aminek a végkimenetele akkor még nagyon bizonytalan volt, de akkor sem hagytam abba a tablettát, mert annak ellenére, hogy megnőtt tőle a mellem (ami számomra hátrány, ugyanis eleve C volt, most meg már majdnem E...), minden más hatása nagyon pozitív volt. Eredetileg 6-8 napig volt meg, a tabletta miatt már csak 3-4, valamint a hasfájás, rosszullét is elmúlt, ami annyira durva volt, hogy havonta egy napot ki kellett hagynom mindig a suliból, ugyanis nem bírtam megmozdulni sem, órákon keresztül.
20L
Én 2 évig szedtem anno, 18 éves koromtól. Egy epeműtét után szövődményeim lettek magas májfunkciós értékekkel, ami miatt többen is azt javasolták, hogy inkább hagyjam el a tablettát. Megtettem és nagyon örülök is neki így utólag, mert ma már én is azt gondolom, amit te: ha nem muszáj, nem bombázom magam hormonokkal, mert ki tudja, hosszú távon milyen gondot okozhat... azon túl, hogy nekem is megalapozta a visszereimet, ami miatt alig 28 évesen mindkét lábamból kiműtötték a fő gyűjtőereket. :(
Azóta gumi van/volt, illetve a férjemmel főként megszakítás. A gumi kissé macerás, de ez nem nekem a kényelmetlen ugye... de mivel a férjem nem szereti, csak ritkán használjuk. A megszakítást másnak direktben nem ajánlanám, de nálunk tökéletesen működik, mert a férjem megfelelő partner benne. És persze kell hozzá egy jól működő, kiszámítható és ismert ciklus is. A két gyerekünk sem a módszer hibájából lett. :)
Nagy köszönet minden válaszért! :)
(Kedves 1-es válaszoló! Azért említettem, hogy baba előtti állapotról szeretnék véleményt, mert akinek már vannak gyermekei, és nem tervez több babát, kevéssé fél pl. a meddőségtől, mint mellékhatástól.)
Tudod, Kérdező, én nemcsak a meddőségtől félnék, hanem pl. a különböző rákoktól is... ami független attól, hogy van-e, lesz-e még gyerkőc vagy sem.
Nekem minden közeli női felmenőmet kipakolták valamikor, úgyhogy nálam ez is erősen összefügg azzal, hogy nem szedek feleslegesen olyan szert, aminek mittomén milyen mellékhatásai lehetnek. A tabi is egy gyógyszer, márpedig gyógyszert akkor érdemes (szerintem) szedni, ha nagyon kell; de nem kell, mert van helyette más lehetőség is. Más kérdés, hogy kinek mi és milyen kényelmes vagy épp mennyire megoldható.
Azt írtad, egy évig szedtél tablettát. Mikor abbahagytad, akkor nem volt semmi probléma a ciklusoddal? Azóta is rendben van?
Ha igen, akkor azért viszonylag nagy az esélye annak, hogy akkor sem lesz gond, ha újra szeded.
Persze nem 100% ez sem.
De egyébként én is inkább úgy vagyok ezzel, hogy ha meg lehet oldani másképp a védekezést, hormonok nélkül, akkor inkább azt a megoldást választom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!