Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen biztonságos hormonmente...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen biztonságos hormonmentes fogamzásgátló módszerek vannak a gumin kívül?

Figyelt kérdés

Sajnos a tabletta nem jött be, mert állandóan fájt tőle a fejem. A spirálról meg olvastam jót is rosszat is nem akarok kísérletezni vele.

Amikor szültem, a szobatársam pharmatex mellett lett terhes, így azt sem akarom kipróbálni.

2009. dec. 22. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos csak a kalmopirin a térded között.

Spirált nekem több ismerősöm is használt.Ebből kettőnek kilökődött,hárman teherbeestek mellette és egynek belenőtt a méhébe.Pozitív tapasztalata senkinek sem volt vele.

Talán kipróbálhatnád a nuvaringet. [link] Itt olvashatsz róla bővebben is.Nekem is sok mellékhatásom volt tabival.(A legkomolyabb most 1,5 éves.)Régen futottam össze statisztikával az ügyről,de a nők több mint 98%a nem esik teherbe mellette.Ezzel a harmadik helyen áll az óvszer és a tabi után.Hormonális dolog ez is,én szerettem,mikor használtam.

2009. dec. 22. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Hüvelygyűrű? Abban is vannak ugyan hormonok, de jóval kisebb mennyiségben, mint a tablettáknál...

[link]

A Pharmatex cuccokat tudtam volna még mondani, de akkor ez kilőve ezek szerint. :)

2009. dec. 22. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Vállalva azt, hogy jól "lehurrognak" majd érte, azért megemlítem a természetes családtervezés módszerét, melynek pearl indexe megegyezik a tablettáéval. (indexekről: [link] Igen igen biztonságos, de CSAK helyes alkalmazás mellett, amit pedig el kell sajátítani, és ez kerül némi fáradtságba.

A hőmérséklet mérésén, a nyákmegfigyelésen és kiegészítőként a méhszájvizsgálaton alapszik, ezek együtteséből értékelve ki a ciklust. Biztonsággal meghatározhatóak a "teljesen terméketlen", a "lehet hogy termékeny", és ezen belül az "igen valószínűleg termékeny" részei a ciklusnak. Legtöbbször az emberek csak olyankor folyamodnak ehhez a módszerhez, amikor babát szeretnének, pedig fogamzásgátlás céljából ugyanúgy használható. Persze meg vannak a nehézségei, mert következetesnek kell lenni, de ha az ember belejön, napi 5 percet vesz igénybe.

Ezt a módszert senki nem "reklámozza" manapság, szerintem leginkább azért, mert nincs benne pénz, nem lehet "eladni", csak egy hőmérő és egy táblázat kell hozzá...

Mi személy szerint óvszerrel szoktuk kiegészíteni, ha a bizonytalan napokon akarunk együtt lenni. 4 éve használjuk, pont akkor lett babánk, amikor szerettük volna.

2009. dec. 22. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:
semmi, csak az óvszer.
2009. dec. 22. 15:00
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
a természetes " védekezésből " legtöbbször baba lesz. gondolom, még fiatal vagy, tizenéves. ez esetben semmiképpen se hasznald megszakitásos " módszert " meg ilyen számolós cuccokat. és ne mondjuk már, h a pearl - indexe a tablettáéval azonos.. amikor az a legbiztonságosabb. nincs olyan, ami biztonságos lenne a tabin, meg az óvszeren kivul. talan a nuvaring. de az is hormonos, de kevés van benne, de nem tudom elképzelni, h az h nem esik ki.
2009. dec. 22. 15:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem igen van a guminak hasonlóan biztonságos hormonmentes alternatívája. Ezek a "kiszámolom" módszerek egyáltalán nem megbízhatóak.
2009. dec. 22. 16:10
 7/8 anonim ***** válasza:
ezek a természetes védekezési módok szerintem sem biztonságosak. hiába figyeled minden apró részletet. Legjobb példa erre a párom, aki pont így fogant meg.
2009. dec. 22. 16:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi a barátommal egy éve használjuk a Pantentex Oval hüvelytkúpot, semmi problémánk nincs vele, bár megszakítással csináljuk a menszesz előtti egy hétben. Voltak akik panaszkodtak, hogy csíp, meg kifolyik, nekünk semmi. Ezt is egyén válogatja.
2009. dec. 22. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!