Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen biztonságos hormonmentes fogamzásgátló módszerek vannak a gumin kívül?
Sajnos a tabletta nem jött be, mert állandóan fájt tőle a fejem. A spirálról meg olvastam jót is rosszat is nem akarok kísérletezni vele.
Amikor szültem, a szobatársam pharmatex mellett lett terhes, így azt sem akarom kipróbálni.
Sajnos csak a kalmopirin a térded között.
Spirált nekem több ismerősöm is használt.Ebből kettőnek kilökődött,hárman teherbeestek mellette és egynek belenőtt a méhébe.Pozitív tapasztalata senkinek sem volt vele.
Talán kipróbálhatnád a nuvaringet. [link] Itt olvashatsz róla bővebben is.Nekem is sok mellékhatásom volt tabival.(A legkomolyabb most 1,5 éves.)Régen futottam össze statisztikával az ügyről,de a nők több mint 98%a nem esik teherbe mellette.Ezzel a harmadik helyen áll az óvszer és a tabi után.Hormonális dolog ez is,én szerettem,mikor használtam.
Hüvelygyűrű? Abban is vannak ugyan hormonok, de jóval kisebb mennyiségben, mint a tablettáknál...
A Pharmatex cuccokat tudtam volna még mondani, de akkor ez kilőve ezek szerint. :)
Vállalva azt, hogy jól "lehurrognak" majd érte, azért megemlítem a természetes családtervezés módszerét, melynek pearl indexe megegyezik a tablettáéval. (indexekről: [link] Igen igen biztonságos, de CSAK helyes alkalmazás mellett, amit pedig el kell sajátítani, és ez kerül némi fáradtságba.
A hőmérséklet mérésén, a nyákmegfigyelésen és kiegészítőként a méhszájvizsgálaton alapszik, ezek együtteséből értékelve ki a ciklust. Biztonsággal meghatározhatóak a "teljesen terméketlen", a "lehet hogy termékeny", és ezen belül az "igen valószínűleg termékeny" részei a ciklusnak. Legtöbbször az emberek csak olyankor folyamodnak ehhez a módszerhez, amikor babát szeretnének, pedig fogamzásgátlás céljából ugyanúgy használható. Persze meg vannak a nehézségei, mert következetesnek kell lenni, de ha az ember belejön, napi 5 percet vesz igénybe.
Ezt a módszert senki nem "reklámozza" manapság, szerintem leginkább azért, mert nincs benne pénz, nem lehet "eladni", csak egy hőmérő és egy táblázat kell hozzá...
Mi személy szerint óvszerrel szoktuk kiegészíteni, ha a bizonytalan napokon akarunk együtt lenni. 4 éve használjuk, pont akkor lett babánk, amikor szerettük volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!