Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló tapaszról vélemények, akik használják? Mennyire biztonságos? Milyen mellékhatásai vannak? Mennyibe kerül? Mennyire esztétikus? Stb
hát első körbe azt olvastam h fogalmazás gátló ..xD a vodka jó fogalmazás gátló..XD
bocs :D
19F
Én 2 éve szedek Lindynette-t.
6000 Ft 3 havi adag, aminek a felét természetesen a párom fizeti.
SEMMILYEN mellékhatás nem jelentkezett nálam, egy kicsi mellnövekedésen kívül. Nincs se hízás, se fogyás, se depresszió, se hangulatváltozások, se libidócsökkenés, se semmi, ami fel van sorolva a betegtájékoztatón.
Pláne nem lett trombózisom, bár természetesen voltam Leiden mutáció vizsgálaton is a szedés előtt, plusz a kötelez vérvételen, májfunkció vizsgálattal. Ezt csak azért írom le, mert sok orvos nem küldi el ezekre a lányokat, és sokan úgy kapnak pl. trombózist a fogamzásgátlótól, hogy nem is tudják, hogy kéne előtte vizsgálni a hajlamot.
Előtte sose szeretkeztem óvszerrel, mert akkor vesztettem el a szüzességem, mikor 1 éve jártunk a barátommal, és akkorra úgy gondoltam, hogy van annyira stabil és tartós a kapcsolatunk, hogy gyógyszert szedjek, tehát már az 1. alkalommal is szedtem.
Azóta néha szükség volt óvszerre, mert pl. más gyógyszer gyengítette a hatást, tehát ismerem azt is, milyen azzal szeretkezni.
Az óvszerhez képest a nagy előnyt abban látom, hogy bárhol, bármikor egymásnak eshetünk, nem kell, hogy legyen nálunk óvszer. Nem csak az otthoni alkalmakra gondolok, hanem például szeretkezés a szabadban, próbafülkében, liftben stb- mennyivel rosszabb lenne ilyen helyen úgy egymásnak esni, hogy még óvszert kell húzni...?
És nem is szakítja meg a vad ölelkezést az, hogy fel kell húzni az óvszert. Bármennyire is kívánjuk egymást, az sokat ront a "hangulaton"- gyógyszer mellett nem kell ezzel foglalkozni. Felszabadultan szeretkezhetünk, bármikor nekiállhatunk és abbahagyhatjuk.
Hosszú távon szerintem olcsóbb is, mintha óvszert vennénk, hiszen fejenként egy ezre havonta- ezért cserébe ha akarnánk/ lehetne, akkor napi 3szor is szeretkezhetnénk...
Ezen kívül az is jó, hogy pontosan tudom, hogy mikor jön meg a vérzésem, nincs benne egy-két napos csúszás, ami azelőtt volt, hogy szedtem volna, továbbá kevesebb is a vér, és rövidebb ideig tart. Egy barátnőm 7 éve szedi, neki így 2 napig tart a vérzése...
Az egyetlen kényelmetlenség, hogy miután belém élvezett a barátom, oda kell tennem egy zsepit, hogy ne folyjon ki, mivel nem szeretnénk "összepiszkolni" az ágyneműt, hanem ilyenkor az összebújás után megyek mosódba.
A másik dolog pedig, hogy nem szabad elfelejteni bevenni, lehetőleg minden nap ugyanabban az órában kell bevenni, de legkésőbb 12 órán belül. Mivel elég feledékeny vagyok, úgy oldom meg, hogy a telefonomon be van állítva, hogy jelezzen, mikor be kell vennem, és természetesen mindig nálam van a gyógyszer.
Mindezek mellett teljes mértékben tisztában vagyok a gyógyszer hatásmechanizmusával, hiszen orvosnak tanulok, így tudom, hogy működik a női szervezet, hormonháztartás, és hogy szól ebbe bele a gyógyszer. Tudom, milyen mellékhatásai, következményei lehetnek, s ezeknek tudatában döntöttem úgy, hogy szedem, saját felelősségemre.
20/L
Tapaszról volt szó, nem tablettáról :P :)
Én nem mernék ilyen tapaszt használni, legalábbis ilyen fontos dologban tuti nem. Leválik valamitől, megsérül, lejön valahogyan észrevétlenül és azonnal nem hat rendesen. Ha jól tudom ugyanúgy működik, mint a tabletta. 3 hét tapasz, 1 hét tapasz nélkül a megvonásos vérzésnek. Aztán újra tapasz 3 hétig és így tovább....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!