Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Spirált csak azoknak a noknek helyeznek fel, akik már szultek, vagy ez nem igaz?
A többi fogamzásgátlási módszerhez képest okoz nagyobb valószínűséggel meddőséget (lásd óvszer...).
Egyébként meg kérdező, azt tudom tanácsolni, hogy akkor nézz utána google-ben vagy menj el egy nőgyógyászhoz aki tökéletesen felvilágosít mindenről és ne gyakorin kérdezd meg. Leírtam róla az álláspontomat és nem is engedném a barátnőmnek sem, ha ilyen fogamzásgátlási módszert akarna.
Vagy nyugodtan ültess egy spirált magadba ezzel gyakorlatilag egy automata abortuszt elősegítő eszközt választva amivel minden egyes esetben megtermékenyülsz de röviddel utána ki is lököd magadból az embriót.
Lehet, hogy hatékony eszköz a terhesség ellen de aztán ne gyere ide 10 év múlva sírni, hogy nem tudsz szülni mert folyamatosan egy fémdarab volt a méhedben...
Úgy érzem nem kell ehhez szakértőnek lenni, hogy felfogd az élettani hatásait de nyilván én vagyok a hülye...
Kérdező, ez nem igaz, illetve valójában úgy igaz, hogy vannak olyan konzervatív orvosok - jellemzően azok, akik a 70-es évek spiráljain szocializálódtak - akik csak szült nőknek javasolják, teszik fel.
De vannak olyan orvosok is, akik csak "valamilyen szülészeti előzmény"-hez ragaszkodnak, ami lehet AB is.
És végül vannak olyanok is, akik szülészeti előzménytől függetlenül ajánlják/felhelyezik.
A spirál legnagyobb ellenzői meg a vallásosok, lévén szerintük a spirál már abortuszt okoz, lévén a megtermékenyült petesejt beágyazódását gátolja. Persze miért pont ők lennének képben az idők változásaiban, ha sokszor az idős-konzi nőgyógyászok sincsenek... a modern spirálok nem tartanak fenn gyulladást, ellenben alacsony koncentrációban rézionokat bocsájtanak ki, ami gátolja a spermiumok mozgását befele... ez a modern spirálok alapvető hatása.
(ha keresgélni akarsz a neten az IUD keresőszóra tedd, ez a spirál hivatalos neve. IUD = IntraUterin Device )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!