Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Spirált csak azoknak a noknek helyeznek fel, akik már szultek, vagy ez nem igaz?
Most mint teljesen dilettáns és témában nem jártas okoskodom de úgy tudom spirált azért helyeznek fel főleg már gyermekkel rendelkező nőknek mert elég nagy valószínűséggel okozhat meddőséget a folyamatos "hordása".
A képekből laikusként is észre lehet venni, hogy elég súlyos beavatkozásról van szó aminek az élettani hatásai minden csak nem pozitív.
Szerintem használjatok inkább valamilyen másmilyen fogamzásgátló módszert. Hüvelykúp, pesszárium megszakításos védekezéssel együtt. Esetleg gyűrű viszont az is hormontartalmú úgy tudom. Spirál fiatalkorban túl drasztikus és veszélyes.
Nem a hüvelybe rakják azt a "vasat" (ami amúgy nem is vas, de mindegy), hanem a méhbe. A méhbe meg nem megy fel a pénisz, tehát nem is zavar ott senkit. Normális esetben se a nő, se a férfi nem érzi.
Kérdező: Van kisebb méretű spirál is, amit kifejezetten nem szült nőknek találtak ki. Nem "műhiba" nem szült nőnek spirált feltenni, de Magyarországon nem is szokás. Az orvosok nem tartják célszerűnek, csak kivételes esetben (ha más módszer nem megfelelő) ajánlják.
Ennek talán a legfőbb oka az, hogy spirál mellett gyakoribbak a felszálló fertőzések (mivel a jelzőszálon keresztül könnyen feljutnak a kórokozók), a felszálló fertőzések pedig akár meddőséget is okozhatnak.
De azért azt állítani, hogy "nagy valószínűséggel okoz meddőséget" elég nagy ferdítés. Nem nagy valószínűséggel okoz, de előfordulhat.
Az óvszeren és a tablettán kívül egyébként vannak azért még megoldások, érdemes egy kicsit alaposabban tájékozódni.
Normális és értő véleményem következik:)
Van spirálom. T-gold. 17.000. Forint volt az ára, hormonmentes. Úgy tudom, hogy lehet kapni ettől sokkal olcsóbban is.
Nem szültem.
Felhelyezik bárkinek, nem kell hozzá gyerek.
(valamikor egy hozzá nem értő, okoskodó, unatkozó barom leírta, hogy csak szült nőknek helyeznek fel ilyet, azóta ezt hirdeti mindenki, akinek fogalma sincs a dologról)
A spirált 5 évig használhatod, miután eltávolították, simán terhes lehetsz - azonnal. Nincs benne hormon.
Viszont nagyon fáj a felhelyezése. (legalábbis nekem fájt)
Folyamatosan ott van, véd, nincs olyan, hogy elfelejted, nincs olyan, hogy nincs kedved kimászni az ágyból és a többi.
És nincs "kiszakadt a gumi"
Szerintem nagyon jó megoldás. Hosszú távon oldja meg a védekezést. Javaslom :)
6-os: és valaki hogy tudja úgy mozgatni a térdét, hogy csavarok tartják össze? Kb ilyen szintű volt a kérdésed.
Kérdező, Magyarországon én nem tudok olyan nőgyógyászról, aki bevállalná a spirált nem szült nőnek. Mint írták, van esély fertőzésre, leggyakoribb a méhgyulladás, aminek következtében könnyen meddő lehetsz, ezt pedig nem kockáztatják.
Én javasolnám neked a pesszáriumot spermiciddel, ha fiatalok vagytok, akkor még pluszba megszakítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!