Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Budapesten, a 4. kerületben, vagy környékén van gyermek nőgyógyász? Esetleg 18 éven alulinak lehet rendes, felnőtt nőgyógyászhoz menni?
14 alatt is mehet felnőtthöz, első válaszoló.
Engem 9 évesen vittek el felnőtt dokihoz, mert sürgős probléma volt és a legközelebbi gyermeknőgyógyász 1,5 óra volt kocsival.
Első vagyok, és nem mondtam, hogy 14 alatt nem mehet. De felette már a gyereknőgyógyász majdhogy körberöhögi, hogy mégis mit keres is. Háziorvost is 14 évesen vált az ember, 18 évesen meg automatikusan átrakják ha addig nem ment át.
A gyerek és felnőtt körzeteknél bármelyikhez mehetsz ha sürgős, viszont amelyik körzethez tartoznál ott tudnak eredményesebben ellátni. Vannak betegségek amik csak gyerekekre és vannak amik csak felnőttekre jellemzőek így az adott orvos az adott korosztállyal van tisztában és elsőre azokra gondol. De el tudja mindkét korosztályt látni, hisz majdnem ugyanazt tanulták.
Anyukám háziorvos és most felnőtt körzetben dolgozik, anno vegyes körzetben kezdte (kis falu, nem volt külön gyerekorvos) és akkor még mentek neki a "gyerekbetegségek", manapság ha rokonhoz hívják, mert a gyerekorvos nem ér rá, akkor el kell gondolkoznia, hogy hogy is volt és nem megy félpillanat alatt hasból, mert évek óta nem használta azt a tudását és napi szinten nem találkozik vele.
Tehát visszakanyarodva, igazából menstruáció után felnőtthöz éri meg menni, de 14 felett már biztosan. Ha gyerekként megteheti az ember, akkor pedig a gyerekhez de ha felnőtthöz sikerül az se akkora tragédia, azonban remélhetőleg nem lesz rá szüksége az embernek az életben.
Az égvilágon SENKI nem vált háziorvost 14 évesen. Törvényileg van szabályozva, hogy 18 éves koráig gyermek háziorvoshoz kell járnia.
Nagyot kamuztál.. Gyerek háziorvos mellett dolgozom, én szoktam kijelenteni őket, tudok minden átjelentkezettről. Egy 14 éves sem megy felnőtthöz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!