Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló szedése során a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló szedése során a tabimentes hét után, a 8. napon ugyanakkor kell bevenni a gyógyszert? Ha én este 10 kor veszem be akkor is a 8. napon este 10 kor vegyem be?

Figyelt kérdés
Tehát nem baj, ha majdnem eltelik egy teljes nap...mivel este 10 kor veszem be. 2 óra híján majdnem eltelik egy teljes nap. Remélem érthető a kérdésem :)
2014. márc. 6. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen. Az új levelet is a megszokott időben kell beszedni.
2014. márc. 6. 19:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Új levél kezdésénél változtathatsz az időponton. Nincs úgy kiszámolva a szervezetnek, hogy na akkor eddig 10kor szedted ha a 8. napon nem este 10kor szeded be akkor hajaj teherbe esel. Viszont amikor bevetted az első napon utána az egész levelet ugyanabban az időpontban kell szedned. (mondjuk azért egy este 10et ne pakolj át reggel 8ra, de egy délutáni időpont simán belefér.)
2014. márc. 7. 10:14
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem, és köszi.

Nem szeretnék változtatni az időponton, csak elgondolkodtam, hogy kicsit fura ha este 10 kor veszem be (mint ahogy előtte is) a gyógyszert a 8. napon, akkor az 2 óra híján már 9. nap lenne.

Tehát ha valaki esetleg késik vele kicsit, akkor az már 9.nap.

De a lényeg,hogy ugyanakkor kell bevenni, mint előtte. Ha előtte du 4 kor vette be vki akkor a 8. napon is akkor kell. Vagy ha este 10 kor, akkor a 8. napon is este 10 kor kell. Nem?:)

2014. márc. 11. 17:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Te most mit tartasz 8. napnak? A levél 8. napját vagy a levél 1. napját, a 7 napos szünet után? Mint ahogy írtam is, ne akard reggelről estére átrakni, de estéről reggelre lehet illetve reggelről kora délután is belefér. Nem hajszálpontosan kell meglennie a 8. napon a bevételnek, vagy ha késel 1 percet akkor már hopsz terhes leszel, azért nem ennyire pontos a szervezet. Ezért is mondják, hogy az még nem befolyásolja ha mondjuk mindennap 8 és 9 között veszed be, leginkább azért szükséges a mindig ugyanabban az órában és percben való bevétel különben elfelejti az ember. Nekem ha lemerül a telefonom és nem jelez és 8kor szedem, akkor előfordul, hogy csak fél 10kor veszem észre, hogy valami nem stimmel. De már olyan is volt, hogy csak másnap ébredés után jutott valami egész más miatt eszembe, hogy mintha kihagytam volna.

Na tehát a lényeg, hogyha úgy alakul az új levél elkezdésekor elkezdheted egy más időpontban szedni. Nekem félévente változik mikorra rakom az órarendemtől függően. Most pl 8kor szedem, mert ha hullafáradtan hazaesek lehet bealudnék mire jönne a beszedés pillanata, de ha meg mondjuk mindig későn értem haza 8 után, akkor 9 vagy fél 10kor szedtem. A bulizós korszakban anno pedig délután 2kor szedtem, hogy tuti ne legyen probléma a véletlen sokat iszok és rosszul leszek témakör.

2014. márc. 11. 19:36
 5/5 A kérdező kommentje:

A 7 napos szünet utáni napot értem én a 8. napnak.

De lehet nem vagyok érthető.... Én arra akartam kilyukadni, hogy ha pl vki este 10 kor szedi, az nem gáz? Mivel ha esetleg két órák késik a bevétellel akkor egy napot késett a bevétellel nem? Lehet nem tudom így elmagyarázni amire gondolok.

Szal...mivel este tíz...az már a nap vége. Este 10 után két órával már a 9. nap van. Szal ha vki este 10 kor szedi...de elfelejti és mondjuk 2 vagy 3 órával később veszi be, akkor ő csúszott egy napot nem? :)

Meg amúgy is...az este 10 már majdnem másnap.Azért furcsállom :)

2014. márc. 13. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!