Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Akinek PCOS-ja van. Milyen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek PCOS-ja van. Milyen fogamzásgátló tablettát írt fel az orvos?

Figyelt kérdés
Nekem Dienille-t és azt mondta ez az egyedüli amit szedhetek a PCOS és IR miatt. Tényleg így van? Vagy van másfajta is? Csak érdekelne, mert félek, hogy mi lesz akkor ha mégsem válna majd be.
2014. márc. 5. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem csak találgatták, hogy van-e pcos-em,mert az inzulinom is rendben volt,és a cukrom is,sőt a hormonok is. Csak annyi, hogy nagyon ritkál menstruáltam. Nekem yasminelle-t írtak fel anno,de abbahagytam a hízás és a lábzsibbadás miatt.
2014. márc. 5. 16:27
 2/5 anonim válasza:
Nekem a yasminelle 4 éves szedése után jött elő a PCOs (majdnem 1 évig nem menstruáltam, miután abbahagytam), mármint maga a gyógyszer hozta ki, mikor abbahagytam. Én mondjuk fogytam tőle, csak a libidóm szép lassan a béka segge alá került. Én még egyszer tuti nem szednék, sem ilyet, sem mást, addig legalábbis biztos nem, ameddig gyereket akarok a jövőben, és szerintem utána sem, PCOs-sal meg főleg nem.
2014. márc. 5. 16:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Hülyeség, hogy nem szedhetsz más fajtát. Gyakorlatilag bármilyet lehet szedni, csak ált. az olyanokat ajánlják, amik antiandrogén hatásúak, mert azok a tüneteken (szőrösödés, aknék, hajhullás stb.) ált. segítenek. Antiandrogén pl. a Dienille, a Diane, a Yasminelle, a Yadine és ezek generikumai (magyarul olyan tabletták, amik ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, csak más gyártja őket, más a nevük).

Viszont:

A fogamzásgátló a PCOS-t nem fogja megoldani. A tüneteken javíthat, de ennyi. Ha abbahagyod, visszatér a probléma, esetleg súlyosabbá is válik.

És ha mellette nem kezeled az IR-t, akkor még esetleg x év után cukorbeteg is leszel.

Miért szeretnéd szedni?

2014. márc. 5. 19:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de nem voltam gépközelben :)

Mikor terhes lettem, az endokrinológus akihez jártam csináltatott egy UH-t, amiben kiderült, hogy baba lesz. :) Aztán 1 hétre rá visszarendelt, de mikor visszamentem leordított, hogy semmi közünk ezentúl egymáshoz, terhes vagyok, ezentúl hagyjam őt békén :(

18 hónapos a lányom, és mivel nem szeretnék több babát, így a fogamzásgátló mellett döntöttem. A hónapban megyek endokrinológiára is, így az IR-em is lesz kezelve.

A libidómon remélem valamelyest javítanak azzal, hogy helyre rakják a hormonjaim, mert most a béka alatt van. :(

Pedig terhesség előtt semmi baj nem volt vele, még a fogamzásgátló tabletta szedése közben sem.

2014. márc. 9. 10:37
 5/5 anonim válasza:
Hát nem tudom, nekem a libidóm a tabletta elhagyása, meg a mozgás tette rendbe (hastánc, aviva torna)
2014. márc. 9. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!