Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek PCOS-ja van. Milyen fogamzásgátló tablettát írt fel az orvos?
Hülyeség, hogy nem szedhetsz más fajtát. Gyakorlatilag bármilyet lehet szedni, csak ált. az olyanokat ajánlják, amik antiandrogén hatásúak, mert azok a tüneteken (szőrösödés, aknék, hajhullás stb.) ált. segítenek. Antiandrogén pl. a Dienille, a Diane, a Yasminelle, a Yadine és ezek generikumai (magyarul olyan tabletták, amik ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, csak más gyártja őket, más a nevük).
Viszont:
A fogamzásgátló a PCOS-t nem fogja megoldani. A tüneteken javíthat, de ennyi. Ha abbahagyod, visszatér a probléma, esetleg súlyosabbá is válik.
És ha mellette nem kezeled az IR-t, akkor még esetleg x év után cukorbeteg is leszel.
Miért szeretnéd szedni?
Bocsi, hogy eddig nem írtam, de nem voltam gépközelben :)
Mikor terhes lettem, az endokrinológus akihez jártam csináltatott egy UH-t, amiben kiderült, hogy baba lesz. :) Aztán 1 hétre rá visszarendelt, de mikor visszamentem leordított, hogy semmi közünk ezentúl egymáshoz, terhes vagyok, ezentúl hagyjam őt békén :(
18 hónapos a lányom, és mivel nem szeretnék több babát, így a fogamzásgátló mellett döntöttem. A hónapban megyek endokrinológiára is, így az IR-em is lesz kezelve.
A libidómon remélem valamelyest javítanak azzal, hogy helyre rakják a hormonjaim, mert most a béka alatt van. :(
Pedig terhesség előtt semmi baj nem volt vele, még a fogamzásgátló tabletta szedése közben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!