Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló abbahagyása előtt 3 nappal megjött. Mi a teendő?
Belarát szedek 4 hónapja, eddig nem volt semmi gond, mindig a szünet 3. napján jelentkezett a vérzés. Most azonban még 2 tabletta van a levélből, de ma este elkezdtem vérezni. Ezután hogyan tartsak szünetet? Vegyem be a megmaradt két tablettát és utána 7 napos szünet, vagy mi a teendő? Mikor folytassam a következő levelet?
Illetve az is érdekelne, hogy ez a vérzés mitől van? Ugyanúgy szedtem, mint máskor, nem értem mi lehet a gond.
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Kedves Utolsó!
Mikor te hasonlóan jártál annak mi volt az oka?
Egyébként torokfájásra szedtem Dorithrycint, ami antibiotikum tartalmú, de utánaolvastam a bevétel előtt és azt írták, hogy annyira alacsony az antibiotikum tartalma, hogy nem befolyásolja a fogamzásgátlót.
Illetve a múlthéten kijött rajtam hányás-hasmenés vírus, de a betegtájékoztatóban az van, hogyha a bevételt követő 4 órán belül jeletkezik hányás/hasmenés csak akkor kell új tablettát bevenni, viszont én éjjel hánytam és másnap délelőtt volt hasmenésem, a gyógyszert pedig csak du. 4-kor vettem be.
Nekem végül nem derült ki, mi volt az oka, semmit nem szedtem mellette, nem voltam beteg sem. Én úgy gondolom, a stressz miatt lehetett, mert akkoriban nagyon stresszes időszakom volt.
Neked lehet, hogy a gyógyszer kavart be egy kicsit, nekem azt mondta az orvos, hogy van, akinél még az is hatással van rá, ha vitamint vesz be.
Voltam orvosnál? azt mondta, hogy az utolsó 2 tablettát ne vegyem be, hanem onnantól kezdve tartsak 7 napos szünetet hogy megjött. Viszont a betegtájékoztatóban az van, hogy mindenképp be kell venni a 21 tablettát, akkor is ha közben vèrzés jelentkezik.
Szerintetek ha beveszem a maradék kettőt, de a 7 napos szünetet a menstruáció kezdetétől számítom, tehàt csak 5 napos szünetet tartok akkor lehet gond?
szerintem túl bonyolult és rizikós ahhoz, hogy saját kombinálást alakíts ki. vagy a betegtájnak, vagy a dokinak higgy, és ahhoz ragaszkodj.
végül bevetted az utolsó kettőt?
most jut eszembe, hogy vannak, akik folyamatosan szedik akár egy évig is, hogy ne jöjjön meg rosszkor, és azt elfogadják az orvosok, úgy tudom. ennyi erővel jó lehet az ötnapos megoldásod is, csak érted, gyógyszerekkel vacakolni.... én ha már elszánom magam, hogy beszedjek valamit, akkor kötöm magam az előírásokhoz.
Bevettem tegnap egyet, ma jön az utolsó.
A dokinak azért nem hiszek,mert csak a rendelés utolsó 10 percére értem oda és odeges volt hogy már menne haza.
Azt se mondta meg, hogy mi ennek az oka.
Viszont a betegtájékoztatóban benne van, hogy ha el akarom tolni a menstruáció kezdetét lehet tartani kevesebb szünetet. 7 napot nem merek, hátha az sok lenne
Utánanéztem hasonló eseteknek és mindegyik esetben azt tanácsolta a doki hogy szedje végig az illető a gyógyszert és ha hasonló jelentkezne legközelebb is akkor gyógyszerváltásra lesz szükség.
Azt hiszem nálam előbb egy dokiváltás kell... :(
a gyógyszerváltás nem azt jelenti, hogy erősebb kell? mert akkor az a kérdés, honnan tudod meg, hogy védett vagy. nem akarlak megijeszteni, mikor én szedtem, semmiféle félelmem nem volt, hogy ne védene, de ilyen vérzéses meglepik se voltak.
örülök, hogy másutt is ezt mondják, hogy végig, aztán 7 nap vagy kevesebb. miért lenne a 7 nap sok? máskor is annyi. de biztos jó lesz így.
azért azt megmondhatta volna a dokker, hogy mitől lehet.
első vagyok amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!