Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő járás után lenne érdemes fogamzásgátlót használni?
Fogamzas gatlot akkor kell szedni, ha mar elsz szexualis eletet. Kicsit korabban, mert eloszor is fel kell iratni orvossal es a szedes elkezdese utan egy kicsivel kezd el vedelmet nyujtani.
Szoval nem a jarassal fugg ossze, hanem, hogy dugtok-e.
Barátnőm 1 hónap járás után kezdte el szedni.
22F
Igenis összefügg a járással, hiszen nem érdemes nekiállni, ha mondjuk 1 hónap múlva már szét is válnak az útjaik. A fogamzásgátlók megterhelik a női szervezetet és felelősségteljességet követelnek meg. Szerintem főként a stabil párkapcsolatban élők számára előnyös a gyógyszer használata, hisz alkalmi kapcsolatoknál erősen ajánlott a gumióvszer használata a betegségek elkerülése végett.
A tabletta szedése kiskorúak számára pedig egyáltalán nem helyes, bár nem tudom lehetséges e. Mindenesetre ha kedves kérdező fiatalkorú vagy, akkor szerintem felejtsd el. Még fejlődésben vagy, nem tesznek jót azok a plusz hormonok.
Én személy szerint másfél-két év után kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Ennek is megvan a maga varázsa. Egy kis löket volt a kapcsolatba, egy újabb fokozat.
Szerintem fél évnél előbb ne kezd el, ki tudja mi lesz veletek. Ahogy említettem, főként akkor érdemes nekiállni, ha a kapcsolatotok elért egy szintre és ki is tartotok egymás mellett. :)
Ez sok mindentől függ. 14 évesen akkor se kéne szedni, ha már 3 éve jártok, és abból 1 éve szexeltek... Akkor érdemes, ha elég felelősségteljesnek érzed magad ahhoz, hogy soha ne felejtsd el bevenni, valamint ha a kapcsolatotok is elég komoly, bizalmon alapszik. Nyilván nem lenne jó elkapni valamit a másiktól, ha ő félredug; valamint az sem túl kellemes, ha elkezded szedni, és rá két hónapra szakítotok; de az is problémás, ha utólag veszed észre, hogy kihagytál egy szemet, és megy az aggodalom, ugyanis esemény utáni tabletta nem játszik gyógyszerszedés mellett.
Ez egy elég komoly hormondózis, ami bőven belepiszkál a szervezetedbe, tehát nem érdemes csak úgy elkezdeni-abbahagyni-újra elkezdeni stb. Ráadásul figyelembe kell venni a lehetséges mellékhatásokat, vannak olyanok, akiket egy életre megkeserít néhány hónapnyi tablettaszedés, sajnos van ilyen. (Ennek ellenére persze nem ez a törvényszerű, én két éve szedek tablettát, tökéletesen működik, semmilyen mellékhatásom nem volt vele soha, és ez az első, amit kipróbáltam.)
Nem lehet időhöz kötni...
Akkor kezdd el, ha úgy tűnik, tartós lesz, és már nem akarsz gumit használni...
Viszont csak akkor, ha a menzeszed már legalább két éve rendszeres!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!