Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szexkapcsolatban általában egy lány mennyi idő után kezd el fogamzásgátlót szedni?
Figyelt kérdés
2014. febr. 3. 01:28
2/17 anonim válasza:
1. hogy megmondta, hogy megmondta!!!! :D
3/17 A kérdező kommentje:
ja elfelejtettem odaírni,hogy tudom,hogy kicsit hülye kérdés,de az ilyen vicceskedő válaszoktól légyszi kiméljetek meg.
2014. febr. 3. 01:36
4/17 anonim válasza:
Szexkapcsolatban nem szednék. (Volt rá példa, de utólag nagyon bántam, mert ilyenkor nincs elköteleződés, állandó para, hogy mit kaphattam el...) Inkább gumi, bár én sem szeretem annyira.
Párkapcsolatban viszont már az első szextől számított következő ciklusban elkezdem a fogamzásgátlót!
7/17 anonim válasza:
Szexkapcsolatban nem kezdenék el szedni. Bár volt egy 4 éves kapcsolatom, ahol az elejétől kezdve használtam fogamzásgátlót, és miután szakítottunk, akkor sem hagytam abba, mert szeretem, előtte sok baj volt a ciklusommal, ez meg kordában tartja, stb. A ma kapható egyik legkisebb hormontartalommal rendelkező terméket használom, természetesen rendszeres orvosi ellenőrzés mellett. A doki szerint (többet is kérdeztem azóta) ebben annyira elenyésző a hormontartalom, hogy nem szükséges szünetet tartani vele, mint a régebbi típusúakkal. Ezért nem hagyom abba, amíg nem muszáj (a muszáj itt a gyerek tervezést jelenti kb., vagy azt, ha az életemet veszélyezteti a használata). A kapcsolatom után volt szexkapcsolatom, nem is egy, ezek hónapokig tartottak - részemről monogámok voltak, a másik félről nem tudok nyilatkozni, hisz nem jártunk, bárkivel lehetett mellettem. Így hiába használtam fogamzásgátlót, ragaszkodtam az óvszerhez is, még ha nem is kedvelem túlzottan. A partnerek tudták, hogy fogamzásgátlót használok, mivel nem tablettát szedtem, hanem hüvelygyűrűm volt, amelyről előre szóltam, hisz néhány férfinek kényelmetlen lehet aktus közben, így ha akarták volna, kiveszem. De nem volt szükség, szerencsére a többségnek nem tűnik fel, hogy ott van a hüvelyben ez az eszköz, a volt barátomnak, és az új barátomnak sem okoz ez gondot. Én úgy gondolom, felelőtlenség egy szexkapcsolatban fogamzásgátlóra váltani, főleg, ha előtte nem használta valaki. Köztudott, hogy a férfiak sok nemibetegség hordozói (köztük a HPV-t is igen nagy arányban hordozzák), nem érdemes kockáztatni, hogy egy futókaland alkalmával szedjük ezt össze.
8/17 anonim válasza:
én nem mérgezem magam semmilyen gyógyszerekkel se a 15 éves élettársi kapcsiban, se a 2 éves másik kapcsimban. szálljon ki, ne taknyozzon össze belül. ennyi.
9/17 anonim válasza:
hpv ellen az óvszer egyáltalán nem véd
10/17 anonim válasza:
9-es,
Dehogynem, csak nem minden típusával szemben! De még ez is több, mint amire a gyógyszer képes és egyébként se csak a hpv létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!