Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 18 éves lány vagyok, fél éve...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

18 éves lány vagyok, fél éve élek szexuális életet és lecserélnénk már az óvszert. Viszont a tabletta az elveimmel ütközik?

Figyelt kérdés

Lehet kicsit furán hangzik, de tíz éve nem szedtem be semmilyen gyógyszert, egyáltalán nem hiszek az egészségügy ezen részében, szerintem a gyógyszerek 90%-a csak tüneti kezelést nyújt, hosszú távon azonban még súlyos betegségek előidézésében segít. Van egy pár orvos ismerősöm, és szinte mindegyiket kivétel nélkül pénzelik a gyógyszergyártó cégek. A barátnőm doktor nagyapja mondja mindig: "Célom, hogy a páciensem beteg maradjon, de ne legyen hulla."

Azonban barátommal már fél éve élek heti 3-4 alkalommal szexuális életet és kezd nagyon zavaró és kényelmetlen lenni az óvszer. Szeretem a barátom, szeretek neki örömet okozni, de elég érzékenyen reagálok erre a gyógyszer-dologra.

A védőnő hüvelygyűrűt tanácsolt, mivel legalább az a májat nem terheli le, nem úgy, mint a fogamzásgátló tabletta. Van valami ötleteket még ezen kívül egy fiatal lánynak? Belevágjak vajon a hüvelygyűrűbe? Ajánlanátok?

2013. dec. 22. 18:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
minek használtok egy óvszert fél évig?
2013. dec. 22. 18:27
 2/13 anonim ***** válasza:
franziázzatok
 3/13 anonim ***** válasza:
a hüvelygyűrű olyan mintha a pinádba tolnád fel a tabit. (ugyanúgy hormon gyógyszer)
 4/13 A kérdező kommentje:
Tudom, de a májat nem terheli le.
2013. dec. 22. 18:28
 5/13 anonim ***** válasza:

Hormon tabletta, és a májat nem izélgeti. Pontosabban csak annyira mint a gyűrű.

A tabletta működő eljárás, jól is tudja a dolgát. Bár én is az óvszerre szavaztam mindig párom akart tablettázni. (nem vagyok híve a hormonrendszer izélgetésének)

Tehát vagy mechanikus, vagy hormon alapú fogamzásgátlási módszer jöhet szóba. Utóbbi esetben mindegy melyik, akkor már a tabletta a kevésbé macerás.

2013. dec. 22. 18:30
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Ma mai fogamzásgátlószerek olyan kevés hormonnal kezeltek hogy egyik sem terheli le jobban a májadat mint a hüvelygyűrű. Arról nem is beszélve hogy sokkal biztonságosan mint a hüvelygyűrű.
2013. dec. 22. 18:31
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem hiszel a gyógyszerekben... értem. Akkor írok a gyógyszergyártóknál, hogy mától nyalóka alakban, illetve testnyílásokban is könnyen feldugható alakba kezdjék meg a gyártást, így a gyógyszerellenes ligának sem lehet semmi kifogása! Végre megtaláltam a vásárlói rést! Köszönöm kérdező a támogatásod! Nélküled nem gazdagodnék meg soha!
2013. dec. 22. 18:33
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem tudjátok, hogy a hüvelygyűrű hanyas a Pearl-indexen? Mobilról nem tudom megnézni sajnos.
2013. dec. 22. 18:35
 9/13 anonim ***** válasza:
a nőgyógyászodat kéne megkérdezni, ő sokkal jobban ért hozzá, másrészt azt is tudja neked melyik lenne a jobb :)
2013. dec. 22. 18:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel ne menj ki az utcára se, mert a sok autótól már nem olyan a levegő, mint anno 70-ben...-.- Azért, mert 1-2 orvostól hallottál olyan megjegyzést, amivel a minél több pénzszerzésre utalnak, attól még a gyógyszerek nem ölnek meg! Ha ennyire akarod védeni a májadat, akkor ne igyál ízesített üdítőket sem mert az is a májadat roncsolja! Hidd el, h a tablettákon kívül sok más étel,ital, életvitel jobban roncsolja a szervezetedet, mint egy gyógyszer!
2013. dec. 22. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!