Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, Soha nem szedtem tabit, most kezdjem el?
28 éves vagyok, van már egy gyermekem. Soha nem szedtem fogamzásgátló tabikat, a menzeszem mindig napra pontosan megjön (vagy 1 napos eltéréssel). Nem görcsölök, nem fáj, általában 5 napig tart. Minden rendben velem. Eddig a megszakításos módszert válaszottuk és nem is volt mellette terhesség. Viszont túl vagyok egy vetélésen, ami miatt egyelőre MÉG nem szeretnék belevágni újra. Szeretném lelkileg kiheverni. A doki felírt Mirabella-t, de annyira kétes érzéseim vannak, félek, hogy megbontja a szervezetem rendjét. (nem konkértan ez a fajta, hanem maga az, hogy fog.gátlót kezdek szedni) A doki szerint nem kell aggódnom.
Te mit tennél? Itt van már nálam a 3 havi adag receptje. Elkezdenéd szedni, vagy más védekezés (akár óvszer) után keresnél? Nagyon tanácstalan vagyok! :(
Nem is kérdés. Ha eddig megvoltál nélküle, akkor minek kezdenéd most? Főleg, hogy a korral egyre veszélyesebb a szedése.
Van gumi, külföldről pesszárium...
minden mellett lesznek érvek pro és kontra...
ha neked ennyire ambivalens érzéseid vannak védekezzetek óvszerrel.
Szerintem attól is függ, meddig nem szeretnél a babával újra próbálkozni. Néhány hónapra, fél-egy évre biztosan nem kezdeném el a tabit. Mire megszokod, hagyhatod is abba.
Én sokáig szedtem, nem tenném újra. Mikor abbahagytam, jöttek a gondok – pl. petefészek ciszta -, pedig előtte sose volt probléma. Persze, lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de inkább nem próbálom ki…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!