Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
24 éves fiu vagyok, a barátnöm 17. és sajnos kiszakadt a gumi, tesztet vettem s pozitiv lett! Apja nagyon ellenzi elvehetik tölünk a babát?
Hát, felelős döntés! (mármint hogy ha vállaljátok!)
Nem, nem szólhat bele.
Teszel egy apasági nyilatkozatot, így te leszel a gyerek gyámja. Mivel te már bőven nagykorú vagy, nem veheti el tőled senki.
A gyámhivatal engedélyével össze is házasodhattok (ha a születendő gyerek és a fiatalkorú anyuka megélhetése is biztosítva van, biztos megadják az engedélyt), úgy meg végképp nem vehetik el tőletek.
Megint én vagyok az utolsó. Tehát. 16 évet betöltötte a lány, így az apuka nem tehet semmit. Ha nem töltötte volna be akkor lett volna beleszólása ugyanis kiskorú, de így már ugye fiatalkorú. A gyámhatóságnál a házasság úgy megy, hogy bementek, nyilatkoztok, hogy házasodni szeretnétek. Abban az esetben is a gyámhatóságra kell menni nyilatkozatot tenni a szülőnek, ha z engedélyét adja a házassághoz. Amennyiben nem adja meg az engedélyt a szülő, rról még agyámhatóság megkérdezi a szülőket,hogy miért nem, stb... Megnézik a keresetedet, és ha em tartják elégnek, akkor kell, hogy nyilatkozzon valaki aki segít titeket (mondjuk a szüleid). Ezenkívül a párodnak a pszichológiai érettségét is vizsgálják. A terhesség nem olyan tényező, ami miatt feltétlen pozitív elbírálásban részesültök.
Mi is akartunk házasodni párommal, a szüleim benne lettek volna, csak minket szorított z idő, mert külföldre költöztünk, és az is idő míg a gyámhatóság elbírálja a kérelmet, 1 hónap a várólistán időpontért, plusz a dátum, a nagy napra... Így mi annyit tettünk, hogy apukám írt egy nyilatkozatot, ami szerint a nagykorú párom a felelős a továbbiakban a megélhetésemért, mindenért. Bármiben tudok segíteni szólj, esetleg email-ben felveheti párod velem a kapcsolatot, tudok segíteni esetleg, hogy magántanulósághoz mit írjanak stb (már ha magántanuló lesz) Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!