Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan lehet megtudni, hogy a fogamzásgátló tényleg véd-e a teherbeesés ellen és én nem tartozom az 1%-nál is kevesebb nők közé, akiknek nem használ?
Cypromixet szedek, mindig időben beveszem, néha van hogy max 20perccel később mint általában. Barátommal általában gumi nélkül csináljuk, de még a tabletta mellett sem kockáztatunk, és nem megy belém.
Hogyan tudhatnám meg, hogy véd a gyógyszer és belém mehet e, vagy nem?
18/L
Ezt így nem igazán lehet kideríteni.
De szerintem ne kínozd a barátodat. Engedd neki, aztán teszteljetek havonta. 4 hónap múlva már egyértelmű lesz a helyzet.
Hát, ez jó kérdés... igazából sehonnan...
Elvileg nődokitól kérhetsz vérvizsgálatot hormonszintre, az megmondja.. de csak az aktuális állapotot, előre vetíteni nem tud...
Viszont a fogigátlók Pearl indexe 0,1-0,5, tehát egy év alatt megfelelő alkalmazás mellett 1000 nőből csak max 5 esik teherbe... Tudom, nem vigasz, ha beleesel, de ettől én már az óvszert a gyógyszert mellett feleslegesnek gondolom.
Sehonnan.
Ez az egyik hátránya az óvszerrel szemben, hogy itt csak utólag tudod meg, ha baj van.
A másik, hogy ha hibázol, nem minden esetben tudod korrigálni.
Pl.: ha az első héten történik valami gikszer, hiába védekezel a következő 7 napban máshogy, ha az előző héten volt aktusod, teherbe eshetsz.
Ha tényleg nem akarsz számolni azzal az 1 % eséllyel, jól teszed, hogy kombináljátok a módszereket.
A "szegény pasi"-zós kommentelőkre ne hallgass! Ők szokták utána a legvehemensebben kiáltozni, hogy "a hülye r. átvert, nem szedte rendesen a tablettát", ha mégis beütne a geb.asz, holott te nem tehetsz róla. Van hibaszázalék mindennél.
*
"hogy itt csak utólag tudod meg, ha baj van. "
Mármint úgy utólag, hogy az óvszernél még van esélyed korrigálni sürgősségi tablettával, míg a gyógyszernél nincs.
Mert eleve később derül ki, illetve egyébként se lehetne mellette 72 órásat bevenni.
De, 8-as, ŐK IS benne vannak.
Pl.: azok, akiknél anyagcserezavar lép fel (pl.: pajzsmirigy túlműködés) és ezért hamarabb kiürül a szervezetükből a tabletta, mint kellene. Ritka, de előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!