Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » DIENILLE kérdések. Segítség?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

DIENILLE kérdések. Segítség? (többi lent)

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és az orvos ezt írta fel nekem a pattanásos bőröm miatt(nem durva eset,de azért látszik). Jól hat a pattanások ellen? tényleg hónapokig vérzek utána? tényleg többen estek teherbe mellette? kijöhet több pattanásom is tőle? KÉRLEK SEGÍTSETEK,MERT MÁR ITT A RECEPT A KEZEMBEN ÉS MEGIJEDTEM...

2014. jan. 9. 21:45
 1/10 anonim ***** válasza:
ezt nem értem. pattanásos bőr ellen? a dienille egy fogamzásgátló.
2014. jan. 9. 21:46
 2/10 A kérdező kommentje:
az első kommentre írnám,hogy védekezés céljából,de a bőröm miatt pont a dienillét...
2014. jan. 9. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha annyira nem durva eset, akkor nem kell gyógyszert szedned. Elmész kozmetikushoz, az kitisztítja az arcod, aztán veszel egy mélytisztítós arcmosót, és gyakran foglalkozol a bőröddel, akkor nem lesz.
2014. jan. 9. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Pár pattanás miatt nem kell fogamzásgátló. Kozmetikus, ill. egy kis otthoni odafigyelés és nem lesz velük gond, ill. az étrendre is érdemes figyelni. Ha meg gáz a helyzet, akkor inkább bőrgyógyászhoz mennék a bőrproblémámmal és nem nőgyógyászhoz.
2014. jan. 9. 21:53
 5/10 A kérdező kommentje:
tisztázzunk valamit,én a gyógyszerről kérdezek és nem arról,hogy mit tegyek a bőrömmel. három éve járok különböző bőrgyógyászokhoz,édesanyám kozmetikus és senki nem tudott segíteni,mert a vérképemből kiderült,hogy hormonális a dolog...HORMONÁLIS. amit sem az 500 fts gagyi krémek sem a vagyonba kerülő kenceficék nem tudnak helyre hozni. ezenkívül van egy barátom,akit szeretek és szeretnék így védekezni. ne keverjük a szezont a fazonnal kérlek titeket,engem a dienille hatása érdekel és nem a bőrápolás
2014. jan. 9. 21:57
 6/10 anonim ***** válasza:

"nem durva eset"

DE AKKOR AZ! ... úgyhogy ne csodálkozz hogy ilyen válaszokat adunk.

2014. jan. 9. 23:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Jó-e a pattanások ellen? MAJD MEGLÁTOD. Nekem anno sokkal szebb lett a bőrőm tabi mellett, de mindenkinek máshogy hat. Mindenki mást tapasztal. Le van írva a betegtájékoztatóra, hogy mekkora a valószínűsége az adott mellékhatásoknak. De az orvost is kérdezgetheted, ez a dolga.

Tényleg hónapokig vérzel utána? Honnan a jó....-ból tudjuk? Normális esetben nem, de mint mondtam: mindenkinek máshogy hat. Mindenki mást tapasztal. Le van írva a betegtájékoztatóra, hogy mekkora a valószínűsége az adott mellékhatásoknak. De az orvost is kérdezgetheted, ez a dolga.

Tényleg többen estek teherbe mellette? Persze, minden fogamzásgátló tabi mellett esnek teherbe emberek, ezt a kockázatot vállalnod kell. Olyan 0,1%. ja, olvass statisztikákat...Google... De azért általában nem szoktak védekezni mellette, ez belátásodra van bízva.

Kijöhet több pattanásod? Persze... + a korábbi dumák, mindenkinek máshogy hat. De nyilván nem ez a gyakori...

Nem kell túlzottan megijedni, de tudd mit vállalsz. De ne 1-2 komment ijesszen el, mert ez csak 1-2 komment, ja és a fórumokon is általában azok írogatnak akiknek bajuk volt. De ettől még ez a kisebbség.

A hormonális problémáidat meg csak elfedi a tabi, nem oldasz meg semmit vele. Persze ideiglenes megoldásnak tökéletes, de nem szedhetsz örökké fog.gátlót... Egy endokrinológust még megjárhatnál, ja de ha elkezdesz tabit szedni nem fog semmit látni a hormonvizsgálatból. Ja és mindennek az alapja a kaja meg az életmód, nem a kenceficéktől kell megoldást várni -.-

2014. jan. 10. 20:27
 8/10 anonim válasza:
Nekem is pattanásokra írták fel a Dienille-t,a hátamon volt sok,és teljesen rendbe tette! Én lassan 3 éve használom és semmi bajom tőle!
2014. jan. 27. 14:48
 9/10 bensdorp ***** válasza:

A gyógyszerek hatására egyénenként eltérő (előnyös vagy hátrányos) mellékhatások eltérő mértékben jelenthetnek meg. Így a legtöbb kérdésedre csak akkor kapsz biztos választ, ha már szeded egy ideje.

De ha statisztikailag nézzük, akkor igen, valószínű, hogy az acnék ritkulnak és enyhülnek majd, mivel a nők legnagyobb részére így hat - a több hónapos vérzés viszont meglehetősen ritka mellékhatás a fogamzásgátlóknál. A betegtájékoztatóban olvashatod, hogy a Dienille-t szedő nők körében a fokozott acneképződés és a köztivérzések is csak 1-10 nőnél jelennek meg 1000 főre vetítve (ezek a statisztikák egyébként sokéves vizsgálatok eredményei a forgalomba helyezés előtti és azóta eltelt évekből).

Azt a kérdést, hogy többen esnek-e teherbe mellette, hogy érted? Mihez képest többen?

- Ha műtéti fogamzásgátlással vagy méhen belüli eszközökkel vetjük össze, akkor igen, többen esnek teherbe a gyógyszerhasználat mellett (1 év alatt 1000 nőből 3-an).

- Ha a többi kombinált orális fogamzásgátlóval hasonlítjuk össze, akkor nem, nincs olyan tudományos bizonyíték, hogy a Dienille kevésbé lenne hatékony.

- Ha pedig bármely más fogamzásgátló módszerrel, akkor szintén nem a válasz: az összes többi módszernél biztonságosabb.

egy gyógyszerész

2014. jan. 27. 15:47
 10/10 anonim válasza:
Nekem korábban írtak fel a bőrömre Diane35-öt (már nem forgalmazzák,elvileg) ez erre volt kitalálva, mégsem volt olyan hatásos, mint a Dienille. Persze ez egyénenként eltérő lehet, de nekem ez a gyógyszer vált be a leginkább, minden szempontból.
2014. febr. 23. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!