Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy szerezhetnek fogamzasgatlot?
Ha nem szeretnél az egészségeddel, vagy akár az életeddel (trombózishajlam...), akkor mindenképp olyan dokival írasd fel, aki elvégzi előtte a szükséges vizsgálatokat!
Viszont: semmiképp ne titkold a szüleid előtt!
Ugyanis ha bármi probléma merül fel, és nem vagy magadnál, amikor orvoshoz visznek, tőlük fogják megkérdezni, szedsz-e valamilyen gyógyszert... és gond lehet, ha valótlant mondanak, pusztán azért, mert nem tudnak róla....
Nőgyógyász szerintem már felírja neked akár szülő nélkül is,nem muszáj neki mindent tudnia.
Amúgy hallottam a Pharmatex nevű fogamzásgátlóról azt vény nélkül adják ki. Ebből van kúp is de nem tudom ezek mennyire megbízhatòak .
www.pharmatex.hu
nődoki nélkül ne kísérletezz ezzel
ha már ez probléma, a többibe bele sem merek gondolni
maradj más módszereknél (gumi pl)
"Nőgyógyász szerintem már felírja neked akár szülő nélkül is,nem muszáj neki mindent tudnia."
Igen, felírják szülő nélkül... de a szülőnek igenis kell róla tudnia! Mert mi van, ha a kislány trombózist kap, és a szülők a dokinak azt mondják, nem szed semmi gyógyszert? és félrekezelik?
De ne legyen ilyen drasztikus... csak egy kis gyulladás, magas lázzal, amikor az ember nincs 100%-ban tudatánál... és merő ismerethiány miatt a doki olyan antibiotikumot ad, ami a konkrét fogigátlót hatástalanná teszi? Míg ha tudna róla, mást írna fel... és esetleg a kislány emiatt lesz terhes?
"Amúgy hallottam a Pharmatex nevű fogamzásgátlóról azt vény nélkül adják ki. Ebből van kúp is de nem tudom ezek mennyire megbízhatòak"
Annyira, hogy nőgyógyászati körökben külön fogalom a "Pharmatex babák". Csak más módszerrel kombinálva hatásos. Mondjuk egy megszakítást remekül kiegészít.
Sword....
guminál nem kívánt terhesség ellen nem igen van hatékonyabb módszer...
plusz nincs az az orvos, aki egy 16 évesnek szívesen ír gyógyszert...
ír, persze ha nagyon muszáj, mert inkább ez, mint az abortusz, de amúgy nem igazán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!