Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
ÍGy kiürülhet a szervezetemből?
Lehet, hogy butaság, de önmagam megnyugtatása érdekében jól jönne pár hasznos válasz :)
Szóval, 30.án kell bevennem az utolsó tabit ebben a hónapba, és utána következik a szünetem. Ma bevettem a tablettát a szokásos időben, viszont egy kis másnaposság miatt a gyomrom produkált pár dolgot, amitől kimehetett a szervezetemből, viszont tudom, hogy ez nem egy permanens dolog lesz, mint pl egy gyomorvírus, csak a másnaposság miatt történt. A mai adagom így kiürülhetett? ha igen, akkor meddig nem kéne szexelnem kiegészítő védekezés nélkül?
szerintem ettől még ugyanannyira védve vagy.
de mint tudjuk, az ördög sosem alszik. biztonság kedvéért gumi :)
Meliane 3x21
Igazából nem tudom, hogyan működik ez pontosan, de végülis 2 nap múlva kezdem a szünetem, amikor meg nem tudom pótolni ezt a kihagyott szemet, szóval emiatt sem tudom, mi legyen.
Pont fél órával a tabletta bevétele után kellett elmennem vécére, akkor nem tudom, hogy "kijött-e".
utolsó mondatod most olvastam csak....
Fél óra nagyon kevés, nem szívódott fel...úgy kezeld a dolgot, mintha be sem vetted volna...
"Mi a teendő
...hányás vagy súlyos hasmenés esetén?
A Meliane bevont tabletta bevétele után 3-4 órán belül hány, vagy ha súlyos hasmenése van, fennáll a kockázata annak, hogy a készítmény hatóanyagai nem szívódnak fel teljes mértékben. Amennyiben a tabletta bevételét követő 3-4 órában hány, ez olyan, mintha elfelejtett volna bevenni egy tablettát. Így ebben az esetben kövese az elfelejtett tabletta bevételre vonatkozó útmutatást. Ha súlyos hasmenése van, keresse fel orvosát."
Ez van a tájékoztatón, na ez duplán megkavart, mivel nem súlyos hasmenés, csak tényleg enyhe, és csak egy alkalommal, hányás nem volt, csak tegnap este, de az kb 10 órával a tegnapi tabi bevétele után. Már fogalmam sincs, mit csináljak...
Na jó, akkor konkretizáljuk kicsit:
Bevetted a gyógyszert tegnap --> rá kb fél órával kaksiztál + kb 10 órával utána hánytál is
A hányás nem gond, mert elég idő eltelt
Az egy alkalmas foscsi szerintem nem baj, ott mág nem a gyomortartalom űrül, hanem ami "csőre van töltve"...azért is írja a leírás, hogy ha nagyon súlyos hasmenés van --> ott a kaja csak átszalad rajtan...épphogy lebontja a gyomorsav a kaját, felszívódás nélkül jön is kifelé...
Egész konkrétan így történt:
tegnap fél 2kor bevettem a tablettát -> késő este hánytam
ezzel tudom, hogy nincs gond, bőven felszívódott.
Ma szintén fél2kor bevettem a tabit -> kb fél óra múlva enyhe hasmenésem volt, de előtte nem ettem semmit, szóval nem hinném, hogy az szaladt ki belőlem. Azóta semmi bajom, bár csak egy órája volt mindez.
A mai bogyó nem biztos, hogy benned maradt.
Ilyenkor - ha a harmadik héten fordul elő ilyen -, két lehetőség van:
-vagy pótolod az esetlegesen kifo.ottat és ha elfogy a mostani csomag, akkor szünet nélkül folytatod a következővel;
-vagy előrébb hozod a szünetet, azaz a mai lesz az első nap és 7-e helyett 5-én veszed be a következő levél elsőjét.
Neked a második lehetőség ajánlott, mert ez akkor sem okoz gondot, ha megmaradt benned a mostani tabletta.
Ellenőrizd nyugodtan, a tájékoztatód is ezt javasolja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!