Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tapasztalatokat szeretnék, leírnátok a tietekét?
Közel 30 éves vagyok, van egy 2 éves kislányunk. Soha nem szedtem még fogamzásgátlót, megszakítással védekeztünk mindig. Kissé előítélettel álltam a tabik felé. Nemrég volt egy missed ab.-om, ami nagyon megviselt.. ezért nem is nagyon tervezem, h (mostanában) újra próbálkozzunk, ezért döntöttem így, hogy kipróbálnám a tablettát.
Tudnátok írni, h ti mit szedtek, nektek melyik vált be és mindent ami evvel kapcsolatos? (pl. mikor újra vállaltatok babát, hogyan álltatok le, stb..)
Olyan tabi is érdekelne, ami hizlal mellékhatásként, nem bánom, ha felszalad pár kiló plusszban... :)
köszi!
én mercilont szedtem
nekem semmi igazán durva mellékhatása nem volt
picit, de tényleg csak picit híztam tőle
összességében nem tudok róla rosszat mondani
"megszakítással védekeztünk mindig"
Csak hogy kötözködjek/trollkodjak: a rulettet nem hívják védekezésnek.
Bocs, remélem, mások tudnak konstruktív tippeket is írni majd.
Én Cypromixet szedtem, most pedig Gracialt. A Cypromix nagyon magas hormontartalmú tabletta, amit nem lehet hosszútávon szedni, mert megterhelő a szervezet számára. A Gracial egy modernebb, alacsony hormontartalmú.
Én egyiknél se tapasztaltam komoly mellékhatásokat. Illetve a fejem szokott fájni, meg néha a lábam. Ez azért van, mert a vérkeringésnek nem tesznek jót ezek a tabletták, de abszolút kibírható, nem gáz. Ennyit megér az, hogy ne essek teherbe. A súlyod normál esetben nem mozdul vagy csak nagyon kis mértékben. Az alacsony hormontartalmú tabletták mellett kb. semennyire. Én odafigyelek a súlyomra, így nem változott még a Cypromixtől sem.
Nagy különbséget az árukban érzékeltem, a Gracial közel négyszer annyiba kerül, mint a Cypromix. De ez utóbbit amúgy se írhatják fel csak úgy, és fél évnél tovább nem szedhető, szóval hosszútávon nem megoldás.
De igazából nem az én tapasztalatom a lényeg. A tablettáknak különböző hatóanyaguk van. Mivel a nők is különféle hormonszinttel rendelkeznek. Így ha egy jó orvossal íratsz fel tablettát, az előtte megvizsgál, és olyat ad, ami neked megfelelő. Ha nem, akkor szenvedni fogsz a mellékhatásoktól, de ez esetben vissza kell menni és újat kérni. De nem a mi tapasztalatunk, hanem az orvos döntése alapján :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!