Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tényleg csak a második menet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg csak a második menet előváladékától lehetünk terhesek?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam, hogy az első menet előváladéka még nem tartalmaz spermiumot, mivel a cowper mirigyek nem termelnek spermiumokat. Ezért a második menettel szokott baj lenni, mivel a húgycsőben még jelenlévő spermiumokat az előváladék beviszi a hüvelybe.
2013. dec. 24. 12:40
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Szerintem itt nagyon fontos különbséget tenni az első és második menet előváladékától. Amit nyilván készakarva nem akarnak említeni a cikkek. Van ám itt egy kis ferdítés :)
2013. dec. 24. 14:39
 22/27 anonim ***** válasza:
nem mindegy? védekezzél majom! az abortuszt is te fizeted és a pelenkát is
2013. dec. 24. 14:39
 23/27 anonim ***** válasza:

Értelemszerű, hogy egy kicsi mindvégig van benne, pont amiatt amit 59% is említett (ha nem is vette a fáradtságot végigolévasni a topicot), ő sem lát "csapokat".

ÉS pláne tudja, hogy a felizgultság során odabent a simaizmok eléggé tudnak mocorogni, szóval a rendszer már dolgozik.

És látható h. van itt némi zavar, (erre is rámutatott) két link között. Egy doki azt mondja van benne, a másik meg azt irja h. lehet benne, a harmadik meg azt, hogy van de tutira kevés :)

Egyébként én sem írnám le, hogy nyugodtan óvszer nélkül csináljátok csak elsőre. :)

2013. dec. 24. 14:43
 24/27 anonim ***** válasza:
ezé felpontoztalak
2013. dec. 24. 14:44
 25/27 anonim ***** válasza:

Őszintén?

Eszembe nem jutott volna, hogy valaki védekezés nélkül hajlandó behatolni akár van benne akár nincsen.

Ennek nem szabadna kérdésnek lennie.

2013. dec. 24. 14:48
 26/27 anonim ***** válasza:

3 gyerekem van.

És a 2 kezemen meg tudom számolni, hányszor volt az eddigi életemben több 1 menetnél

37 F

2013. dec. 25. 23:40
 27/27 Schopenhauer válasza:

Cowper-mirigyek (előváladéktermelő) nem termelnek ivarsejteket. Máshol is találhatók és más szerepet is töltenek be.

Megy a vita, hogy tartalmazhat-e az előváladék ivarsejtet? Van egy nagyon fontos tény. Az ivarsejtek a lúgos környezetben életképesek. Az előváladék az urethra ph semlegesítését segíti elő, ugyanis a vizelet savas kémhatású, és az megöli az erre érzékeny ivarsejteket. Ezért javasolják a vizelést két ejakuláció közt. Azt kell mondanom önmagában az urethra alkalmatlan ivarsejtek "tárolására" a folyamatos savas kémhatás miatt. Szkeptikus vagyok és általában is elmondható, hogy az ejakulációt megelőzően a cowper-mirigyek hozhatnak-e magukkal ivarsejteket. Ez azt feltételezné, hogy úgymond az urethra felső részéből az ejakuláció előtt levándorolnak az ivarsejtek a cowper-mirigy és a hugycső torkolatához. De cowper-mirigy váladékát követően még mindig a prosztata váladéka jön és aztán végül az ejakuláció során csatlakoznak csak az ivarsejtek is, így alkotva híg formában spermiumot. Irodalomban önmagában ivarsejt vándorlásról még nem hallottam az urethrában.

Az ejakulációt követően már más a helyzet, akkor javasolják a vizelést a savas kémhatás visszaállása és a hugycső "átmosása" végett.

2014. febr. 14. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!