Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló akkor is véd 1 hónap után, ha nem a menstruáció első napján kezdtem el szedni?
Ha évente kétszer menstruálsz akkor miért kell neked fogamzásgátló? Nem akarlak elkeseríteni, de nem vagy éppen fogamzóképes. Vagy pcos miatt kezdted? Akkor meg a doki tudna/tudott volna erre válaszolni. Vagy ő diagnosztizált csak nem szólt róla, hogy ezért írja fel? Ez így elég zavaros, mert a fogamzásgátló a fogamzóképes nőknek van, annak meg alapfeltétele a viszonylag rendszeres menstruáció. Nekem az, mert havonta megjön csak a napot nem tudom pontosan belőni, mert egyik hónapban 28 másik hónapban 32 napos a ciklusom, ezért (is) kell bogyót szednem.
Ha meg az egyéb hatásai érdekelnek azok 3-6 hónapon belül jelentkeznek. A védelem része ha az első napon kezded hivatalosan onnantól, ha a 2-5. napon akkor egy hét után, de egy hónap után minden fogamzásgátló már véd. A te esetedben nem tudom, mert ugye nincs menstruációd. Amúgy inkább azt kellett volna kezelni nem pedig puff felírni egy hormonkészítményt.
Hát, őszintén szólva az orvos ki sem vizsgált. Elmondtam neki, hogy évente 2x van vérzésem, erre felírta a tabit, és mondta, hogy szedjem, meg hogy nincs különösebb bajom, meg hogy minden oké lesz, meg hogy a fogamzásgátló majd 'rendszerezi' a menstruációmat (bár az nem is igazi menstruáció...). Azért nem akarok védekezés nélkül szeretkezni a párommal, mert ha mégis becsúszna a baba, az elég kínos lenne.
És köszönöm a választ.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!