Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha szexeltem kedd reggel és még aznap este nem vettem be az aznapi fogamzásgátlót akkor lehet belőle baj, vagy az előző napik védenek ugye?
"de én a szex UTÁN felejtettem el bevenni,"
Akkor tegyük tisztába a dolgokat: NAPONTA KELL SZEDNED ÉS MINDIG UGYANABBAN AZ IDŐPONTBAN!
Nem a szex után és nem csak a szex után kell bevenned.
De kérlek, tényleg ne szedd, mert ez siralmas!
Nem azt jelenti a felelősségteljes védekezés, hogy kiváltod a tabit, hanem azt, hogy MEG IS TANULOD helyesen szedni!
És NEM utólag kell kérdezni, hanem előre!
Le kellett volna szépen ülni az orvossal és feltenni neki az összes kérdésedet, mielőtt bevetted volna az első bogyót.
Dalia
Ha elfelejtette bevenni a gyógyszert
ha 12 óránál rövidebb idő telt el a legutóbbi, esedékes adag bevételének tervezett időpontja óta, nem csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. Amint észleli, vegye be a kimaradt tablettát, majd a megszokott módon folytassa a Dalia bevont tabletta szedését.
ha 12 óránál hosszabb idő telt el a legutóbbi, esedékes adag bevételének tervezett időpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. Minél több adag bevételét mulasztotta el, annál nagyobb a terhesség kialakulásának esélye. Ennek lehetősége különösen akkor jelentős, ha a csomag megkezdését követő, vagy a kiürülését megelőző időszakban felejti el bevenni a gyógyszert. Ebben az esetben a következő útmutatások szerint kell eljárnia.
tehát kedd reggel szexeltem és kedd este nem vettem be a tablettát!
Egyébként megszakításos volt a közösülés.
- Ha megtanultál volna írni és fogalmazni, akkor nem értenénk félre.
- Ha megtanultál volna olvasni és szöveget értelmezni, akkor nem kellene kérdezned. ;)
NEM VOLTÁL VÉDETT!
"vagy ha más nem úgy gondolja, akkor kifejtve megcáfolhatja"
Azért nem voltál védett, mert a fogamzásgátló a hatásmechanizmusánál fogva nem úgy működik, hogy beveszed és onnantól kezdve 24 (+ még a megengedett 12 órás késlekedést is beleszámítva) minden körülmények között véd.
Ez a 24+12 órás "védelem" akkor áll fent, ha időben folytatod a szedést.
Mivel ez nem történt meg, a védelem megszakadt és az aznap reggeli aktus veszélyessé vált, mivel a hímivarsejtek (az előváladék is tartalmazhat) a méhben és a petevezetőben akár 5 napig is életképesek maradnak.
A tabletta "csak" a peteérést gátolja, a spermiumokhoz "nem nyúl". Ha a védelem megszakad, spontán peteérés következhet be és a már bejutott spermiumokból gond lehet.
Az aznapiból minden esetben.
" Szerintem a magyar nyelvtanban nincsen ilyen szabály, "
Ismét az 5-ös vagyok. Nem alaptalanul kötözködtem. Próbáltam felnyitni a szemed, hogy vedd már észre, hogy nem támadni kell azért amit írnak! Vedd már észre milyen stílusban írtál vissza a hozzászólóknak! Ha nem értelmes a kérdés, és nem tagolt, milyen csodát vársz? Hogy majd helyetted megfejti bárki is? Ki is szedi azt a tablettát? Ki is szexelt? Ki is tette fel ezt a kérdést? Gondolkodj már el rajta, illetve azon is, hogy miből tart elolvasni azt amit még be is másoltál ide a fogamzásgátlódat illetően. Benne van értelmesen leírva, hogy +/- mennyi idő, fokozatos visszaesés, esetlegesen kiegészítés, csökkenő hatás, és még sorolhatnám. Diploma nélkül is fel lehet fogni, ( tudod 3 szakmával és diploma előkészítővel nem vagyok funkcionális analfabéta, de addig sem voltam, ameddig csak a 8 általánosom volt). És a visszaidézett részre visszatekintve pedig: igenis van ilyen szabály, értelmesen kell írni/fogalmazni, és értelmes válaszokat fogsz kapni! Egyébként pedig a többiek válaszoltak a kérdésedre, aki pedig félreértette az a tagolatlanságnak, illetve az összevonásnak köszönhető! Úgyhogy ne támadj itt összevissza, meg ne tekint idiótának mindenkit, mert semmi értelme! Egyszerű a dolog: ott a nőgyógyász, el kell menni, el kell beszélgetni. Szedni kell a tablettát rendesen, vagy ha kimaradt, és tartasz a terhességtől, esemény utánit kell kérni a nőgyógyásztól! Vagy ott a teszt, vagy neki lehet állni gondolkodni. Ha pedig nem tudod elviselni, hogy mások máshogyan reagálhatnak a kérdésre, akkor nem ide kell kiírni, hanem másfelé megkérdezni a dolgot! ( Ja és nyugodtan lehet lefele pontozni, tudom hogy az jön.:) ) Üdv: egy egészségügyis voltam... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!