Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS! 20 órakor bevettem a yasminellet de negyed órával később durva hasmenés kapott el. Tegnap 2x együtt voltam a párommal és mindkétszer bennem ment el. Ma vettem be az utolsó előtti szemet, tehát az holnapi az utolsó. Pótoljam vagy ne?
Mekkora a kockázat, ha nem pótolom, terhes leszek? Negyed óra alatt elkezdett emésztődni a gyógyszer, ha víz nélkül nyeltem le? Mi történik, ha pótolom és holnap már nem veszem be, tehát 20 szemes lesz a levél? Feltétlenül 1 nappal előbbre csúszik a menstruáció? Ha nem pótolom, mekkora valószínűséggel leszek terhes?
Ez a 4. nap, hogy hasmenésem van, de eddig mindig bőven 10 órával a bevétel után lett hasmenésem, ezért nem aggódtam. Mára viszont náthás is lettem, láz, miegymás...
Hát remélem nem lesz gond. Már 7 napja van hasmenésem. Mivel fogalmam sincs, a gyógyszerek felszívódtak-e, inkább vettem terhességi tesztet és majd megcsinálom. A gyógyszert nem tudtam pótolni, pedig a betegtájékoztató szerint kellett volna, de mivel folyamatos hasmenésem volt, nem lett volna értelme pótolni. Már csak a szerencsémben bízhatok.
"Dokit is kérdeztem, ő azt mondta, ne aggódjak.
Fogamzásgátlóval kapcsolatban érdeklődnék. Milyen hasmenés veszélyes a fogamzásgátlóra nézve? Mennyi időn belül veszélyes? Mi a teendő ilyenkor? Annyi mindent hallani és nem igazán tudom eldönteni, mikor van veszélyben a védettségem. valaki azt mondja, csak a többszöri hasmenés okoz problémát, valaki meg azt, hogy már egyszeri is. Nem folyós, de hígabb széklet is hasmenésnek számít? Valóban szükséges pótolni a gyógyszert, ha 4 órán belül jön rá az emberre a hasmenés vagy mi a helyes eljárás?"
"A hasmenés fogalma többszöri vízszerű, görcsös székürítést takar. Az a hasmenáses széklet, ami zavart okoz a tabletta hatásában általában hányással járó fertőzéses hasmenés a tabletta bevételét követő 3 órán belül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!