Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » SOS! 20 órakor bevettem a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

SOS! 20 órakor bevettem a yasminellet de negyed órával később durva hasmenés kapott el. Tegnap 2x együtt voltam a párommal és mindkétszer bennem ment el. Ma vettem be az utolsó előtti szemet, tehát az holnapi az utolsó. Pótoljam vagy ne?

Figyelt kérdés

Mekkora a kockázat, ha nem pótolom, terhes leszek? Negyed óra alatt elkezdett emésztődni a gyógyszer, ha víz nélkül nyeltem le? Mi történik, ha pótolom és holnap már nem veszem be, tehát 20 szemes lesz a levél? Feltétlenül 1 nappal előbbre csúszik a menstruáció? Ha nem pótolom, mekkora valószínűséggel leszek terhes?

Ez a 4. nap, hogy hasmenésem van, de eddig mindig bőven 10 órával a bevétel után lett hasmenésem, ezért nem aggódtam. Mára viszont náthás is lettem, láz, miegymás...

2009. nov. 23. 20:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Tuti nem ment át rajtad olyan gyorsan. Sztem megnyugodhatsz.
2009. nov. 23. 20:43
 2/8 anonim ***** válasza:
mivel ez az utolsó előtti,nem hinném,hogy baj lesz...inkább a közepénél baj, ha nem veszed be...most egy hétig védekezzetek másképp is... hogyha tegnap bevetted a gyógyszert, ma még védett voltál, így semmiképp nem termékenyültél meg a tegnapi együttlétkor...
2009. nov. 23. 20:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Jó, de a spermiumok 72 óráig életképesek. A tegnapi sperma még ma élhet bennem és ha nem teljes a felszívódás, akkor bizony meg is termékenyíthet.
2009. nov. 23. 20:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem termékenyít meg. A 7 napos szünetben sem termékenyülsz meg. Tarts most szünetet. Vedd úgy hogy a mai az első nap. Tartsd meg rendesen a 7 napot és kezd el a következő levelet a 8. napon. nem lesz semmi gond.
2009. nov. 23. 20:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Negyed óra alatt fel sem oldódik a gyomrodban. Szóval nyugi. Ha 1 óra telt volna el akkor érthető az aggodalom.
2009. nov. 23. 21:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Csak nagyon parás vagyok, így, hogy 2x ment el bennem tegnap. Tudom, hogy elvileg az utolsó héten kicsi az esély a bibire, de azért mégiscsak aggódok. Természetesen használunk gumit a szünetben, én inkább a tegnapi spermák miatt aggódok. Nehéz az esélyeket latolgatni, hogy vajon negyed óra alatt mi történik a tabival...A tájékoztató szerint pótolni kéne, vagy rögtön szünetet tartani, csak a józan eszem elbizonytalanít, hogy tényleg szükséges-e úgy, hogy csak negyed óra telt el.
2009. nov. 23. 21:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Az óvszeres védekezés nem árt, de pótolni nem kell. Hiszen hasmenésnél nem a gyomortartalom ürül ki, hanem a béltraktus. Ha hánytál volna akkor jogos.
2009. nov. 24. 19:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát remélem nem lesz gond. Már 7 napja van hasmenésem. Mivel fogalmam sincs, a gyógyszerek felszívódtak-e, inkább vettem terhességi tesztet és majd megcsinálom. A gyógyszert nem tudtam pótolni, pedig a betegtájékoztató szerint kellett volna, de mivel folyamatos hasmenésem volt, nem lett volna értelme pótolni. Már csak a szerencsémben bízhatok.

"Dokit is kérdeztem, ő azt mondta, ne aggódjak.

Fogamzásgátlóval kapcsolatban érdeklődnék. Milyen hasmenés veszélyes a fogamzásgátlóra nézve? Mennyi időn belül veszélyes? Mi a teendő ilyenkor? Annyi mindent hallani és nem igazán tudom eldönteni, mikor van veszélyben a védettségem. valaki azt mondja, csak a többszöri hasmenés okoz problémát, valaki meg azt, hogy már egyszeri is. Nem folyós, de hígabb széklet is hasmenésnek számít? Valóban szükséges pótolni a gyógyszert, ha 4 órán belül jön rá az emberre a hasmenés vagy mi a helyes eljárás?"

"A hasmenés fogalma többszöri vízszerű, görcsös székürítést takar. Az a hasmenáses széklet, ami zavart okoz a tabletta hatásában általában hányással járó fertőzéses hasmenés a tabletta bevételét követő 3 órán belül."

2009. nov. 26. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!