Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hormonmentes spirállal kapcsolatos tapasztalatokat tudna írni valaki? A helyzetem elég komplikált, és már teljesen kilátástalannak érzem.
A művi meddővé tétel nincsen gyerekszámhoz kötve. Cselekvőképes személy bármikor kérheti az elköttetést, de mielőtt megcsinálják, várnak fél évet, amikor újra meg kell erősíteni a szándékot.
Szerintem ilyen helyzetben nincs olyan, hogy "nem szimpatikus". Nyilván az lenne a legjobb mindenkinek, ha nem kellene védekezni, hanem csak elhatározná, hogy most épp nem akar gyereket és ennyi. De sajnos nem így van. Nem hiszem, hogy bárkinek kifejezett örömet okoz mondjuk az óvszer használata. De ha nem akar az ember gyereket, akkor ez van. Nem olyan szörnyű az, hogy ne lehessen elviselni.
Szerintem célszerű lenne az óvszernél vagy a pesszáriumnál maradni (a pesszáriumot spermiciddel kiegészíteni).
A spirál meg olyan dolog, hogy vagy bejön, vagy nem. Elég megbízható módszer, de azért előfordul mellette terhesség.
Az óvszernél legalább látja az ember, hogy ha kiszakad, és még mindig tud ellene tenni. Spirálnál meg csak azt veszed észre, hogy terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!