Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Symicia fogamzásgátlót szed valaki? Illetve +1 foggátlós kérdés
Az a helyzet, hogy régebben ezt szedtem, kb. 1-1,5 éve hagytam abba. Most megint vettem, de egy ismerőstől, akinek megmaradt 2 levéllel (nem szeretek orvoshoz menni).
két kérdésem lenne:
1. ugye attól, hogy nem az orvos írta fel, használ? Mikor felírattam, akkor is én választottam, kipakolt elém vagy 30 brossúrát, erre böktem rá, ezt írta fel, ebből gondolom, hogy kb. mindegy lenne, mit szedek. Mellékhatása nem volt (talán a szex. kedv csökkenése, de nem bizti, hogy a bogyótól)
2. Mikor kell elkezdeni szedni? mivel 2 levéllel vettem, tájékoztató nem volt hozzá, és nem is emlékszem. Az megmaradt, hogy a leírása szerint 1. naptól véd, de a dokinő azt mondta, biztos, ami biztos, 1 hónapig védekezzünk mellette másképp is, de arra nem emlékszem, hogy mikor kell elkezdeni, valaki meg tudná mondani?
Köszi
1. Persze, hogy hat. De évi egyszer igazán elmehetnél nőgyógyászhoz. Senki sem szeret oda járni, de az egészséged fontosabb a félelemnél. Ráadásul a 2 levél hamar elfogy, és íratnod kell új dobozzal.
2. A betegtájékoztatót itt megtalálod: [link]
Egyébként vagy a menstruáció 1. napján kell elkezdeni szedni, és akkor az 1. naptól véd. Vagy a menzi 2-5. napán kezded el szedni, és akkor egy hétig kiegészítő fogamzásgátlást kell használnod.
Nincs semmi gond azzal, hogy valakitől átvetted, viszont azzal igen, hogy már másfél éve nem szedsz. Másfél év alatt ám történnek az emberi szervezettel dolgok, történnek változások és másfél év után felelőtlenség orvosi vizsgálat nélkül újra elkezdened!
Orvoshoz járni meg nem szeretni kell, hanem ha kell, akkor menni kell!
Már az felelőtlenség volt a doki részéről, hogy anno így írta fel...
Viszont: a fentiek alapján neked okozott tüneteket, lásd szexuális kedv csökkenése (vagy meg tudod mással magyarázni orvosi szempontból?), tehát nem ez a neked megfelelő gyógyszer!
Én azt javaslom, menj el egy olyan dokihoz, aki elvégez minden szükséges vizsgálatot, illetve emellett a testalkatod figyelembevételével ajánl gyógyszert (ugyanis ez sok mindenre utal, régen is ez alapján választottak), és nem te választhatod katalógusból....
A gyógyszer lehet nagyon jó dolog, ha megfelelő elővigyázatossággal írják fel, és betartják a megfelelő kontrolt...
De ha ész nélkül, akkor komolyabb problémákat, ill. akár meddőséget okozhat!
megkérdezte, hogy mi a fontos nekem, és mivel akkoriban fogytam közel 15kg-t, az ára mellett az is fontos volt, hogy véletlenül se hízzak tőle...
csinált vizsgálatokat, de azoknak az eredményét a gyógyszer felírása után 2 héttel tudtam csak meg, vagyis az nem volt befolyásoló, csak ezt akartam ezzel leírni.
A szex.kedv. csökkenése szerintem annak is bőven betudható, hogy szülőkkel éltünk akkor még, és féltem, hogy meghallanak. De az abbahagyása óta sincs több, szóval nem hiszem, hogy ez a gyógyszer miatt van...
Köszi a válaszokat!
Nézd, felnőtt nőként évente egyszer akkor is el kéne menned kivizsgálásra, ha nem szedsz gyógyszert. Ha pedig szedsz, akkor duplán.
HPV szűrés, petefészek rák miatti vizsgálat, emlővizsgálat. Minden 5-10 perc kellemetlenség évente, és ezek a betegségek megelőzhetőek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!