Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért a menstruáció első napján kell elkezdeni a fogamzásgátló szedését?
A fogamzásgátló oly módon véd a terhesség ellen, hogy meggátolja a peteérést. Illetve más dolgokat is kifejt a szervezetre, majd olvass utána. Márpedig ez akkor lehetséges, ha valaki a vérzés első napján kezdi el szedni.
És az első megvonásos vérzésed, ami majd az első levél elfogyása után jelentkezik és a következő közt 28 nap fog eltelni, nem 2 hét.
Én nem arra gondoltam hanem arra, hogy nekem ma jött meg, és ma kezdeném el szedni a fogamzásgátlót. Ha én most elkezdem szedni, akkor a 21 tablettából 5-6-7 az a vérzés alatt lesz beszedve. 21-6=15. Vagyis a vérzés elmúlása után 15 tablettát veszek még be, mielőtt tartom a 7 napos szünetet. Elvileg a 7 napos szünetben a második vagy a harmadik nap kéne, hogy megjöjjön. Ez azt jelenti, hogy a két vérzés közt kb 17 nap telt el. Nekem ez kicsit kevésnek tűnik.
És a 28 az hogy jön ki? Ha letelt a 7 nap, megint 21 tablettát veszek be mielőtt jön az 7 hét szünet, de még ha nem is pontosan egy 7 a vérzés, a 28 akkor is soknak tűnik.
Bocsánat az értetlenkedésemért! X)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!