Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » SOS! Mit tegyek? Most már...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

SOS! Mit tegyek? Most már felborul minden?

Figyelt kérdés
szedtem rendesen a fog.gátlót már 3.éve. de most a levélnek a 10 szeménél bevettem este de másnap délután azt hittem hogy nem vettem be erre bevettem amit tudtommal este kihagytam de este a már az aznapra való szemet bevettem és tegnap rendesen bevettem este de ma kéne bevennem eredetileg a 12. szemet de már ma a tizen harmadik jönne. akkor hadjam ki a mait és majd csak holnaptól szedjem mert így pontosan fog elfogyni vagy vegyem be és lesz ami lesz? mostmár nem úgy fog megjönni a menszeszem ahogy szokott?
2009. okt. 31. 10:22
 1/8 A kérdező kommentje:
vagy van még gyógyszerem és abból vegyek el mára egy szemet és rendesen folytassam tovább de az nem lesz baj hogy a 21 szem helyett 22 vettem be? vagy attól nem úgy fog megjönni rá 4 napra?
2009. okt. 31. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Először tanuld meg tagolni a mondatot, aztán visszatérhetünk eme problémára.
2009. okt. 31. 11:37
 3/8 A kérdező kommentje:
ha ideges lennél lehet te is így írnál egyébként meg segítséget kértem nem oktatást IQ betyár
2009. okt. 31. 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Rém udvarias vagy, kérdező. Pedig amit leírsz, az nagyjából érthetetlen, annyira zavaros.

A lényeg az, hogy két szem gyógsszer között soha ne legyen több 24 óránál. Akármikor vetted be a legutolsó tablettádat, ahhoz képest vedd be a következőt 24 óra múlva. Tablettát ne hagyj ki semmiképpen!!! Azaz a mait ne hagyd ki csak azért, hogy pontosan fogyjon el, mert onnantól kezdve nem fog védeni a bogyó. Gondolom, olvastad, hogy 12 óránál több késésnél már nem véd...

2009. okt. 31. 12:22
 5/8 A kérdező kommentje:
és ha szedem tovább de a 21. után persze abba kéne hagyni de még beveszek egyet hogy ugyanúgy fogyon el mint eddig?
2009. okt. 31. 12:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Értsd már meg, hogy nem az a lényeg, hogy ugyanúgy fogyjon el, mint máskor, hanem az, hogy ne legyen két szem között 24 óránál kevesebb idő. Ezt a hónapot most összekeverted, tanulj belőle, de a következő hónap 21 bogyóját ezért már ne zavard megint össze. Ez most 20 napos ciklus lesz, utána tartasz 7 nap szünetet, és a 8. napo kezded újra szedni.
2009. okt. 31. 13:02
 7/8 A kérdező kommentje:
az a baj hogy te nem érted! nem tudom mit vagy felháborodva mikor te vagy az értetlen.
2009. okt. 31. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Te nem érted. Tök mindegy, hány napig szeded a bogyót. Akőr azt is megteheted, hogy egyáltalán nem tartasz szünetet. Az egyetlen, ami fontos, hogy fenntartsd az egyenletes hormonszintet. Ezt úgy érde el, hogy minden nap egy bogyót szedsz be, nagyjából azonos időben. Azaz a bogyók között nagyjából ugyanannyi időnek kell eltelnie.

te ezt egyszer már elszúrtad, amikor többet vettél be adott időn belül, mint kellett volna. Ettől nem lesz baj. ha azonban adott idő alatt kevesebbet veszel be, azaz kihagysz egy bogyót, akkor beindulhat a peteérésed, és teherbe eshetsz.

Végezetül: ha ebben a ciklusban beveszel egy plusz bogyót a következő levélből, akkor a következő ciklusod is csúszni fog. Ez az, amit te nem értesz. Ezt a ciklust már fölborítottad, ez már 20 napos lesz, törődj bele. Utána tartasz egy 7 (nem 8!) napos szünetet, és kezded a következő levelet, aminél már jobban oda fogsz figyelni remélhetőleg.

Ennél érthetőbben már nem tudom leírni.

2009. okt. 31. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!