Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tabletta szedésének abbahagyása? 17/L
Figyelt kérdés
Igazándiból még nem szedek. A barátom kérte, hogy azért biztos ami biztos az óvszere mellé én is biztosítsam be magam nehogy baleset történjen. Aztán azt mondta inkább ne, nehogy tönkre vágja a hormon rendszerem. Azt mondtam, hogy ne aggódjon a baleset miatt megpróbálom. Ha esetleg tényleg nincs rám jó hatással, magyarul nagyon megzavarja a hormonrendszerem azonnal leállhatok vele és egy idő után visszaáll minden rendes kerékvágásba?2013. aug. 23. 19:10
1/7 anonim válasza:
Igen,bármikor abba hagyhatod,nem muszáj a levelet sem végig szedned.Egyébként nőgyógyász dönti el egy vérvételből és vizsgálatból hogy szedheted-e.Arról a részről hogy bekavarja a hormonjaidat csak annyit hogy van akik sajnos a mellékhatásokra érzékenyek,nekik megértem a gyógyszer negativ kommentjeit.De ez azért nem gyakori ám!Ha nincs kellemetlen tüneted a tabitól(fejfájás,rossz közérzet szóval annyira nem drasztikus dolgok),több az előnye mint a hátránya! :)
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Egy kicsit féltem ettől a dologtól, de némileg megnyugodtam...
2013. aug. 23. 19:39
3/7 anonim válasza:
Te jó isten... hogy hagyhatná már abba bármikor? Miért írsz butaságokat? Ez nem fejfájáscsillapító, hanem kemény hormonadagok, amiket folyamatosan adagolni kell. Ráadásul 17 évesen én még biztos nem engednélek gyógyszert szedni. Durvább mellékhatásai is lehetnek, mint egyszerű fejfájás... ha ott a gumi, akkor nem értem, minek a fogamzásgátló mellé.
4/7 anonim válasza:
Hééé te nyomi! 17évesen bőven szoktak már fel írni tablettát és a gyengébbek kedvéért akik olvasni lusták,csak okoskodnak,vészmadárkodnak,a tájékoztatóban benne van hogy BÁRMIKOR abba lehet hagyni! Ez nem egy függőséget okozó gyógyszer amit csökkentve kell elhagyni..-.- nah,látod ezekről beszéltem :D
5/7 anonim válasza:
Egyébként akinek beválik és ők a nagyobb tábor,én támogatom őket mivel a gumi nem tud olyan biztonságot nyújtani..Stresszelni a szexen?Ami épp azért jó amiért?Gumi nélkül 100x jobb érzés a szex,vissza emlékezve egy mű dolog,már nem szívesen térnék vissza rá.És megint csak nem esne jól minden hónapban tesztelnem,mert lecsúszott-kiszakadt-betette 2percre előtte...szerintem érdemes legalább kipróbálni,mert mint írtam abba lehet hagyni bármikor..! Veszteni nem vesztesz vele semmit..Ha nincs különösebb mellékhatás ez csak kényelem,a hirtelen jöttbaba már nem..
6/7 anonim válasza:
Nem a függőség miatt.
Szerintem te még életedben nem szedtél fogamzásgátlót, hiába beszélsz ilyeneket. Az tízmillió százalék, hogy nem írnak ilyet a leírásban, hogy bármikor befejezheted a levelet. Kíváncsi lennék, mennyi idős vagy. És hiába szabad 17 évesnek felírni, én nem engedélyezném. De ti tudjátok. Nekem teljesen tönkretette a hormonháztartásomat, és csak reménykedhetek, hogy nem vagyok meddő.
Majd a kérdező eldönti, mit akar. Bár a te stílusod hagy némi kívánnivalót maga után, szóval a helyében nem hallgatnék rád. :)
7/7 anonim válasza:
Jól van,bocsánat,tényleg dúrva hangneműek voltak a kommenteim.Így vita elkerülése végett bemásolom a tájékoztatóban lévő részt.Ez minden fogi gátlónál így van egyébként,rá lehet google-zni,és akár elolvasni online pár betegtájékoztatót.Szóval:Mi a teendő,ha abbahagyja a Rezia filmtabletta szedését? Válasz:Bármikor abbahagyhatja a Rezia filmtabletta szedését.Ha nem kíván teherbe esni,kérje ki kezelőorvosa tanácsát más születésszabályozási módszerekről. Ha gyermeket szeretne,és ezért hagyja abba a Rezia filmtabletta szedését,alkalmazzon egyéb fogamzásgátló módszert (pl.óvszer) a következő természetes havi vérzés jelentkezéséig.Így könnyebb lesz orvora számára a szülés várható időpontjának kiszámítása. Szóval ez van benne,nem kell végig sem szedni egy levelet ahhoz,hogy abba lehessen hagyni csak tudatában kell lenni hogy mikortól nem szeded,már nem véd.Sokan állítják hogy abbahagyták és szerintük még pár hétig védve vannak.Na az baromság,mivel már az elhagyás utáni napokban teherbe lehet esni..bár mindenki szervezete más,ilyenre nem szabad alapozni.Remélem így érthető a bemásolt szöveg alapján az én igazam,és aki kételkedik ajánlom olvasnivalóként a google-t.. Annyira nem borzasztó az a tabletta ahogy páran beállítják,sőt!Szerintem Kedves Kérdező,amellett hogy utána nézel a tájékoztatóban szereplő résznek,néz szét MÁS oldalakon-fórumokon is.Itt mindig sok az okítás-vélemény,de a tapasztalattal 100x többre mész! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!