Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik a tapasztalatok a hormon spirállal kapcsolatban? Van különbség a normál spirál és e között? Állítólag nagyobb és jobban érzi a fiú is (szex közben) és a lány is (úgy általában).
Ha nem javasolt a hormon számodra, akkor szerintem felejtős a dolog.
Más fogamzásgátlási módra nem gondoltál?
Na én pl. a hormonspirált használom mivel rohadt feledékeny vagyok és tudom hogy a tablettát elfelejteném bevenni,fél éve használom már és eddig semmi baj vele:
Ha "benned van" egyáltalán nem érzed, én még szex közben sem szoktam érezni és a (volt) páromat se zavarta eddig csak egyszer, amúgy szex közben ki lehet venni hogyha nagyon zavarna (max 3 óráig lehet kint aztán vissza kell rakni).
Az anyag a spirálon/vagyis benne van, a méretétől nem kell félni sztem, mikor (összébb nyomva) behelyezed nem nagyobb egy átlagos tamponnál.
A hormon tulajdonképpen direkte ott szívodik fel ahol kell.
Persze van egy csomó mellékhatása is,úgyanúgy mint a fogamzásgátló tablettának!
Nagyobb a trombózisveszély (főleg cukorbetegeknek meg dohányosoknak (na én pl. dohányzom..)) esetleg belekavarhat egy kicsit a menszeszedbe stb, a füzetecskében ami van a spirálhoz nagyon jól le van írva minden. Nekem eddig még nem volt bajom a menszesszel sem miatta és eddig sikeresen tette dolgát pedig azért "kaptam eleget" spermából (valahogy stílusosan kifejezvén.)
DE - ha nem szedhetsz a hormon miatt tablettát akkor szerintem ezt se használd, mivel a hormon teljsen ugyanaz csak éppen direkte a nemiszervedben szívódik fel.
Nem tudom hogy miért nem szedheted a tablettát, ha a felszívással van gond és a doki szerint ez lenne a legjobb akkor próbáld ki, én eddig nem tapasztaltam rosszat ezzel kapcsolatban, a "legrosszabb" az volt hogy mikor elkezdtem szedni eléggé megnőtt az étvágyam (amúgy is imádok enni xD) és könnyebben híztam pár kilót és a mellem is nagyobb lett egy kosármérettel és kicsit fájt (mint mikor kiscsaj voltam és nőtt :D) de semmi vész. Sikerült leadnom a kilók nagyrészét, a mellméret maradt, már nem fáj...
Na, összefoglalván: Én ajánlom ezt a módszert, de mindenképpen olvass/járj még utána, talán kérdezz meg még más orvost stb.
Ha tudsz angolul vagy németül olvass utána neten ezeken a nyelveken is mivel külföldön már sokkal elterjettebb a használata.
:-) sok szerencsét.
1. válaszadó: köszi, hogy válaszoltál.
De, gondoltam másra is, de nagyjából (amit ismerek) minden kizárt. Lehetőségek:
- naptármódszer: sosem volt egyforma ciklusom, kiszámítani lehetetlen.
- óvszer: részben allergiás vagyok a latexre, de ez a kisebbik gond. Sem a párom, sem én nem szeretünk bíbelődni szex előtt ilyesmivel. Ez alkalmanként, vagy szexpartner váltogatáskor elmegy, de házasságban hosszútávon illúzióromboló. Szerintem sokan vannak így ezzel. A pesszárium is hasonló okokból csak ideiglenes megoldás lehet.
- spirál: már kétszer teherbe estem mellette. Valszeg méhszájam alakja miatt csúszhatott ki....
- kihúzásos módszer: ez ugye eléggé bizonytalan
- tabletta: csúnya visszerek, s öröklött trombózisveszély. Szigorúan el vagyok tiltva ezektől sajna.
- tapasz meg hasonló: szintén hormon alapú, de ezt nagyon nem ismerem.
- véglegesítés: szültem már elég gyereket, ez még éppen jó lehet, de elég drága. Ráadásul nekem nem lehet a laporoszkópos megoldás sem (hasi sérv miatt), csak a komolyabb műtét, ami 200 eFt alatt nem úszható meg.
Van esetleg egyéb ötleted, ami még jó lehet? Én másról nem tudok, pedig olvastam utána.
Ami még esetleg szóba jöhetett, az a nagyobb (nem kiesős) hormonspirál, de ezt sem ismerem nagyon. Olvastam már róla, de igazi tapasztalatokra volna szükségem. Állítólag a belőle kikerülő hormon csak a méhen belül marad, s nem szívódik fel...de nemtom. Ezért kérdezem.
2. válaszadó köszi neked is a hosszú választ. De biztos, hogy egyről beszélünk? Amiről én tudok, azt nem lehet kivenni otthon! Azt a doki rakja fel és ott marad 5-7 évig. Vagy valamit rosszul tudok?
Egy megoldásnak ez sem rossz.... bár szerintem nem menne bele. Irtózik minden orvosi dologtól.
De azért még érdekelnének további válaszok.
Ajaj, így viszont nehéz eset vagy.
Hát kérdezd meg a dokidat, hogy mekkora hormon adag az amitől még nem lehet bajod és akkor még sokmindent tudnék ajánlani, viszont ha tényleg érzékeny vagy rá, akkor a hormon spirál sem túl jó megoldás. A mellékhatások ugyanazok mint ha tablettát szednél, csupán kényelmi szempontból találták ki őket, hogy ne kelljen minden nap bíbelődni velük.
Ez így van, köszi.
Lehet, hogy mást ez nem zavar, de én tartós kapcsolatban nem szeretem a gumit, meg hasonlókat (pláne, még ha viszketek is tőle...). S igen, kissé lehangoló a rákészülődés. Nem mintha nem csinálnánk már majdnem egy éve így, pont ezért mondom, hogy ez nem lehet hosszútávú megoldás. Utálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!