Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Holnap megyek életemben elösször nőgyógyászhoz fogamzásgátlót íratni, mit fog csinálni? 17/L
Sajnos anyukám magánorvosa sokáig nem rendel most,ezért elmegyek a körzeti nőgyógyászhoz,már nem vagyok szűz 1 éve vagyunk együtt a barátommal és már szeretnék fogamzásgátlót szedni.Mit fog csinálni velem?És milyen ALACSONY HORMONTARTALMÚ fogamzásgátlót ajánlanátok?(nincs bőrproblémám,viszont a jó alakomat nem akarom hízással tönkretenni) Köszi a válaszokat!
Petra
Szia Petra!
Elméletileg fogamzásgátló felírásánál mindenképpen kellene az orvosnak vérvizsgálatot készíttetnie, de gyakorlatilag igen csekély azon orvosok száma, akik valóban megcsináltatják.
Azonban van némi kizáró oka annak, hogy fogamzásgátlót szedj. Az egyik ilyen például a migrén, a másik a dohányzás stb...
Egyébként kérdéseket tesz fel a nőgyógyász, amire őszintén kell válaszolnod.
Mivel már nem vagy szűz előfordulhat, hogy megvizsgál, esetleg egy általános szűrést végez (kenetet vesz), kicsit kellemetlen, de elviselhető.
Az is előfordulhat, hogy ultrahanggal megvizsgál, hogy minden rendben van-e. Ez egyáltalán nem fájdalmas nem kell aggódnod.
Aztán lehet az is, hogy nem csinál semmit, csak kérdez, mint ezt már az imént említettem.
Ha alacsony hormontartalmú fogamzásgátlót szeretnél valószínűleg a Yasminelle fogamzásgátlót fogja felírni, de mindenképpen közöld vele, hogy olyat szeretnél, ami nem okoz elhízást, és akkor olyat fog felírni.
ha volt trombózis a családban feltétlenül említsd meg, mert így veszélyes lehet rádnézve a tabletta. ha dohányzol, az nembaj, kivéve ha 35 felett vagy.
ha migrénes vagy, attólmég szedhetsz, de előtte vizsgálatokat kell h végezzenek rajtad és azután derítik ki h szabad e vagy sem.
az alap dolgok, amiket az orvos csinál, azaz h megvizsgálja a hüvelyed és a belsejét, és elküld vérvételre. ennyi. nemnagy cucc, semmi extra.
Fogamzásgátló szedését kizáró okok:
- trombózis
- embólia
- szívroham
- agyvérzés
- diabétesz
- nagyon magas vérnyomás
- nagyon magas vérzsírszint
- véralvadási zavar
- MIGRÉN (fokális idegrendszeri tünetekkel)
- hasnyálmirigy-gyulladás
- májbetegség
- veseműködési rendellenesség
- daganat a májban
- emlőrák, és/vagy nemi szerveket érintő daganat
- tisztázatlan eredetű hüvelyi vérzés
- allergia az entinilösztradiolra, vagy drospirenonra vagy a fogamzásgátló bármilyen más összetevőjére
Ha tényleg alacsony hormontartalmú cucc kell akkor NE tablettát hanem NUVARING HÜVELYGYŰRŰT kérjél!
Kicsit drágább de kevesebb a hormontartalma, mint a jófajta tablettáknak.
Körzeti nőgyógyász? Valószínüleg rád néz, és felírja azt a gyógyszert, amelyiket éppen kedve van. Szerintem jobban járnál, ha megvárnád anyukád nőgyógyászát, vagy kerenél egy másik magándokit, mert az legalább tényleg foglalkozik veled és azt a gyógyszert írja fel, ami valóban jó neked (csináltat egy teljes vérképet, vizeletvizsgálatot és persze megvizsgál, ezek alapján).
Egyébként én Lindynette20-at szedek, és nem híztam meg tőle:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!