Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Érdemes lenne fogamzásgátlót...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes lenne fogamzásgátlót szednem?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, nemsoká betöltöm a 16-ot, és 11 éves korom óta menstruálok. Azóta nem rendszeres a mensim, néhányszor előfordult, hogy rendesen jött meg, de ez nagyon ritkán történt meg. A két legszélsőségesebb eset 9 és 60 nap volt. Átlagban olyan 40 napra szokott megjönni... Barátom most jelenleg nincs, és az előző pasimmal sem éltem nemi életet, de a menzeszemmel nagyon sokat szenvedek. Arra gondoltam, talán megoldás lehetne a fogamzásgátló. Érdemes lenne szednem, vagy később csak rosszabb lenne a ciklusom, ha abbahagynám a szedését? Kivizsgáláson már voltam, semmi bajt nem találtak, amiért rendszertelen lenne a mensim.
2009. okt. 27. 00:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálam majdnem ugyanez volt a helyzet, csak viszonylag azért rendszeresen jött meg. Néha késett 10 napot is, nem tudtam mivan o_O De végül megjött. Nekem volt barátom, a miatt kezdtem szedni, és azóta folyton egy adott napon jön meg. Semmiféle gondot nem okozott az, hogy elkezdtem szedni, nem borult fel a hormonháztartásom, se semmi.. De ha elmész nőgyógyászhoz, ő szívesen segít neked :)
2009. okt. 27. 00:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2009. okt. 27. 01:27
 3/6 anonim ***** válasza:
feletsd el, amíg nem rendszeres a ciklusod addig ne szedj fogamzásgátlót, mert ha abbahagyod akkor nem fogsz bírni teherbe esni meg ki tudja milyen bajaid lesznek mert a gyógyszerrel fogod és félbeszakítod a pubertásod aztán ha 20 vagy 25 évesen abbahagyod onnantól fogod folytatni a serdülést mert teljesen leállítottad a petefészkedet. most volt egy ilyen kérdés, olvasd el a válaszokat: http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..
2009. okt. 27. 12:06
 4/6 anonim ***** válasza:
az első majd mesélje el azt is hogy mi történt vele miután leállt vele...
2009. okt. 27. 12:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Én azt tanácsolom, hogy ne! Még ne kezdd el! Ráérsz majd akkor amikor már olyan kapcsolatod lesz, ahol rendszeresen éltek nemi életet és nem csak ilyen fellángoló tiniszerelmed lesz, hanem az igazi!

Én is csak 21 évesen kezdtem el szedni, akkora lett komoly barátom.5 évig szedtem, nemrég hagytam abba, mert szeretnénk babát, de még mindig semmi! Most gondold el, ha már most elkezded, min.10 évig tuti szedni fogod, ami pedig már nem egészséges! Csak akkor éri meg szedni, ha már egy olyan kapcsolatban vagy benne, ami nem heti 1-2 alkalomról szól, hanem bármikor lefeküdhettek és nem kell azon parázni, hogy van-e gumi nálatok!

2009. okt. 27. 14:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. okt. 30. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!