Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló tablettát kiírnak anyai kísérettel egy 14 éves lánynak?
Hány éves korában jött meg neki, mikor állt be rendszeresre? Felelősségteljes doki meg fogja nézni a méh/petefészek érettségét, és kiírja hormonvérvételre (na, ezt nagyon ritkán szokták). De még így sem fogja kiírni, szülői kíséret ide vagy oda. 14 évesen még borzasztóan fiatal hozzá, egy életre tönkre teheti a hormonrendszerét! Saját tapasztalatból beszélek, 16 évesen kezdtem el szedni, ekkor már 6 éve menstruáltam, így azt hitték, nem lesz gond... Most itt állok 22 évesen, meddőséggel küzdve, amit a tabletta okozott :( Ha jót akarsz neki, ne engedd ilyen fiatalon!
Üdv: egy egészségügyis
Ha már 5 éve menstruál és rendesen beállt neki, nem hiszem, hogy gond lenne... Miért jobb az, ha valaki 13 évesen kezd el menstruálni és ugyanúgy 5 év múlva, 18 évesen szedi a gyógyszert? Nem feltétlenül életkor kérdése, hogy kinek válik be és kinek nem. El kell mondani ezeket a nőgyógyásznak, és ő majd eldönti, szabad vagy nem... Én 18 éves koromban jöttem össze az első barátommal, vele és a következővel végig gumiztunk, eszembe nem jutott volna, hogy gyógyszert szedjek, mondjuk ezeket még nem is tartottam komoly kapcsolatnak, a heti 2-3szori találkához, 1-2 együttalváshoz bőven megfelelt. A mostani páromnál viszont pár hónap után belevágtunk a tablettaszedésbe. Valahol tudat alatt éreztem szerintem, hogy vele komolyabb lesz. És az is lett, 2 éve vagyunk együtt:) Te látod, mennyire számít komoly kapcsolatnak a lányodéké, ebben a korban szerintem ritka, de nyilván vannak kivételek.
L/23
Én mindenképp a gumira próbálnám rábeszélni a lányom ebben a helyzetben. Rendben, a terhességtől véd, de itt vége is történetnek. Mi lesz az ilyen-olyan betegségekkel. Ha 14, biztosan nem ez lesz az utolsó kapcsolata. Nem örülnék neki, ha az rögzülne benne, hogy nem lehet semmi gond, mert szedem a tabit… Most nem úgy gondolom, hogy egy kis ribi lesz majd biztosan aki mindenkivel…. Sajnos elég eggyel is, ha neki valami baja van…. Lehet, hogy a lányod felelősségteljes, de nem biztos, hogy a leendő partnerei is azok lesznek. Sajnos nem nehéz mellényúlni…
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!