Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lehetek terhes vagy ki van zárva?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetek terhes vagy ki van zárva?

Figyelt kérdés
Már 2 éve szedek Belara fogamzásgátlót. A héten hétfőn és kedden nem tudtam bevenni, mert otthon hagytam és nem tudtam megoldani a haza utazást. A következőt szerdán este vettem be (a 13-15. szemet kb.). Milyen százalékkal véd ilyenkor a tabletta? Voltam együtt vele azóta, de csak gumival, nem élvezett belém, igaz az elején egy kicsit belém dugta gumi nélkül. Az előnedve kétlem, hogy tartalmazott volna spermiumot, mert nem élvezett el előtte. Remélem nem lesz semmi gond. Csak attól félek, hogy közben lett pete érésem, de azt se gondolom, mert az meg nem történik meg 2 nap alatt. Veletek volt már ilyen? Félek egy kicsit...
2009. okt. 25. 20:54
 1/6 anonim válasza:
100%
A védettség emlékeim szerint ilyenkor is 60% körül van, mert ugye amikor 7 napos szünetet kell tartanod, akkor sem szedsz gyógyszert, a hatása mégis kitart ez idő alatt is. Aggodalomra nincsen ok, az előnedvtől pláne nem kell félni, ebből terhesnek lenni esélyeiben csak néhány százalék. A következő 2 hétben azért szerintem védekezzetek más módon is a gyógyszeren kívül, de tényleg nem kell aggódni emiatt, nem olyan nagy dolog.
2009. okt. 25. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg lehetsz, mivel, ha egy szemet kihagysz, akkor tuti nincs gáz, de ha kettőt, akkor esetleg. A legfontosabb, hogy az előváladékban nincs annyi spermium, ami leoldaná a petesejtről a védőburkot!
2009. okt. 25. 21:00
 3/6 anonim ***** válasza:
a peteérés épphogy ilyen esetben spontán megtörténhet:D
2009. okt. 25. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Pont a 12. szemnél hagytál ki kettőt?

Olyankor van a peteérés! Már EGY kihagyott szemnél is lehet!

És igen: ha gumi nélkül voltatok, akkor bizony juthatott be spermium.

Tesztelj.

2009. okt. 25. 21:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, szerintem a peteérés nem történik meg 2 nap alatt, pont ezért 28 naposak a ciklusok, és ezért ovulálunk a 14. napon, mert arra nő meg akkorára a pete az őssejtből, hogy ki tudjon lökődni és meg lehessen termékenyíteni. És nem a 2. napon menstruálunk (mert egyesek szerint pár nap alatt megtörténik) és egy hetes ciklusaink vannak... Én úgy tudom, hogy fogamzásgátló szedésekor se peteérés, se ovuláció nincs. Szóval ha nincs peteérés, akkor az ovuláció ki van zárva. Esetleg az történhetett meg, hogy elkezdődött a peteérésem a két napos szünetben, szerintem, ezért a mensimig védekeznünk kell. Megerősítést várok!!!
2009. okt. 25. 22:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindegy, hány nap a peteérés. Ha EGY napot kihagysz, akkor elindulhat - és akkor már az isten sem állítja meg többé.

Ezért vannak a többfázisú fogamzásgátlók (a beágyazódást is gátolja + spermicid is).

Ezzel együtt már egy kihagyott nap után SEM számíthatsz védettségre! Tovább kell szedni (olvasd el a tájékoztatót, azért van!) - de védekezz máshogy is.

2009. okt. 26. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!