Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Escapelle mellett terhes?
Figyelt kérdés
Hogy lehet hogy valaki az esemeny utani mellett is teherbe esik? Hisz az pont arra van hogy megakadalyozza a beagyazodast nem? Nem tudom megerteni hogy ez hogy lehetseges?! Raadasul az tudtommal egy hormonbomba. Nekem is kellett bevennem egyik nap az aktus utan kevesebb mint egy oraval be is vettem,de ezektol a rossz tapasztalatoktol kezdek a falra maszni....segitsetek :(2013. aug. 4. 17:32
1/6 anonim válasza:
Az esemény utáni tabletta után nem lehetsz terhes ha 72 órán belül beveszed! De nem szabad sűrűn használni.
2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen hogy valaszoltal! Igazabol nekem is az a logikus hogy arra talaltak ki ha valaki igy jar mint en szoval ha annyira rossz lenne mar nem lenne a gyogyszerpiacon. A kerdest azert tettem fel mert sok helyen irjak hogy a tabletta bevetelenek ellenere teherbe estek es nem ertettem hogy ilyen hogy a fenebe lehetseges ......hiszen epp erre talaltak ki
2013. aug. 4. 20:27
3/6 anonim válasza:
Csak logikusan kellene gondolkozni... :) Igen, valóban arra találták ki, hogy megakadályozza a teherbeesést egy esetleges "baleset" után. Viszont, ha a hímivarsejt már megtermékenyítette a petesejtet a tabletta bevétele előtt, akkor feleslegesen veszi be a nő, ugyanis terhes "marad". A terhességet már nem szakítja meg. Ennyire egyszerű. :)
4/6 A kérdező kommentje:
Hat de azert ha rá egy orára (maximum) bevettem, akkor azert csekély az esélye nem? Es nem is ovulaltam már....
2013. aug. 4. 20:38
5/6 anonim válasza:
Ezt nem lehet tudni, ugyanis senki sem lát beléd. Bármikor előfordulhat egy spotán peteérés, főleg fiatalabb korban. Reménykedj... Egyébként a 72 órás tablettának nem olyan nagy a hibaszázaléka, de azért van sajnos.
6/6 anonim válasza:
Mert semmi sem 100%-os, azért. Le is van írva a tájékoztatójába, hogy csak kb. 86%-ban hatásos.
Minél előbb veszed be, annál hatásosabb. Mondjuk az első 12 órában még 95%, az utolsó 12-ben meg már csak 60% körül.
A sima fogamzásgátló tablettát is arra találták ki, és amellett is teherbe lehet esni. Sőt, a spirált is arra találták ki, és az mellett is teherbe lehet esni.
Sőt, a legeslegjobb: még elkötés mellett is teherbe lehet esni.
Az emberi szervezet bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!