Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mikor kell elkezdenem a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor kell elkezdenem a fogamzásgátló szedését? Illetve mikortól hat?

Figyelt kérdés
Ma voltam nőgyógyásznál. Nem volt túl beszédes, így megkérdeztem, hogy mikor kezdjem el a fogamzásgátló szedését. Azt mondta, hogy a menstruáció 5. napján és 1 hét múlva már véd. Viszont a Mirabella fogamzásgátló tájékoztatója szerint az első napon kell elkezdenem, mert, ha az 5. napon kezdem, akkor meg kell várnom a következő ciklust, hogy hasson a gyógyszer. Tapasztalatlan vagyok és kérem, akik tapasztaltak, azok segítsenek ez ügyben! :) Illetve, ha nem tart 5 napig a menstruációm, akkor mi van? :| Előre is köszönöm. 18/L

2013. júl. 26. 14:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Én azt tanácsolom neked így tabletta szedés nélkül (tervezek én is szedni), hogy akárhogy döntesz egy hónapot várj a védekezés nélküli szexszel. Ha eddig kibírtad védekezéssel, akkor még egy hónapig menni fog ;)
2013. júl. 26. 14:43
 2/5 anonim válasza:

2,5 eve szedek fogamzasgatlot, 20 eves vagyok!

Minden nagyon logikusan le van irva a tajekoztatoba, azert is olyan hosszu :)

En ugy kezdtem el, h megjott es aznap az elso szemet bevettem :) vegig szeded a 21 darabot, utana 7napos szunet, es a 8.napon elkezded a kovetkezo levellel!

Abban a 7 nappban fog megjonni! A hasfajas csokken, raadasul a mensi erossege es a napok szama ameddig megvan az is redukalodik!

Olvasd vegig figyelmesen a tajekoztatot, sok info van benne! :) pl. A barnas folyasrol is!

Plusz, az elso honapbam sztem hasznaljatok ovszert biztos ami biztos alapon!!

Es a 7napos szunetben is probaljatok kerulni az egyuttletet mikor mar elmult a menstruacio! Mi mindig betartottuk :)

Remelem segitettem!!

2013. júl. 26. 17:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Elolvastam a tájékoztatót, csak a doki pont nem azt mondta, így megzavart! : / Köszönöm a válaszokat! :)
2013. júl. 26. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért javasolta, hogy az ötödik napon kezd a szedését, mert akkor csekélyebb a valószínűsége, hogy végigpecsételed az egész hónapot.

Én azt hiszem a 3. napon kezdtem és nem volt semmi gond, és csak a következő levéltől hagytuk el az óvszert.

2013. júl. 27. 12:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi.:)
2013. júl. 28. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!