Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátom azt akarja h irassak fogamzásgátlót szerintetek? én 16 ő 22
akik azt írják, hogy tönkre tennéd magad, 40évesek... emberek, nem 1980 ban élsz amikor mindenféle retek káros hatása volt a fog.gátlónak. ha ő ezt látja jónak, elmegy a dokihoz, ő megfogja neki mondani , ha nincs semmi baja, a rákszürés is oké,stb. hogy igen, ezt szedheti, és annyi.én barátnőm is szedi már több mint 1 éve, és ő is 16 évesen kezdte.
annyi,hogy elmész, levetkőzöl 1 'vetkőző' nevü külön helyiségben, utána fel ülsz egy székre, szétrakod lábad, megnéz egy eszközzel, aztán ujjal és megtapintja, felálsz és kiírja a gyógyszert. nekünk pl. 3hónapra 7500-8000 ft közt van, volina nevü tabletta.
előző vagyok.
az utolsó kommented nem láttam. ilyen 1 hónapos kapcsolat után mondjuk felesleges, lehet hogy 1 hét mulva dob. és akkor tökre hülyeség kiiratni.. mi 1éve együtt voltunk már ekkor !
Utolsónál van minden pont.
Ennyi idő után viszont még nem biztos, hogy le kellene feküdnöd vele szvsz.
Szerinted a 22 évesek mire vadásznak? A nagy szerelemre? Ha-ha-ha. Persze van közöttük ilyen is, de az nem másfél hónap után akar meghúzni, már bocs.
"csak 1 hónapra 8ezer? " -> 3 hónapra annyi
"de miért tenném magam tönkre vele?" -> Olvasgass utána hogy milyen mikor abbahagyják a gyógyszert. Sokaknak meg sem jön utána, ha meg megjön akkor össze vissza véreznek. Szerintem ez nem túl buli, de te tudod.
"és akkor hányéves koromba irassak?" -> leginkább sose. Vagy majd gyerek szülés után.
22 L
Már ne haragudj meg, de oltári buta vagy. Látszik, hogy semmennyire nem vagy felvilágosítva és teljesen tudatlan vagy ezzel a témával kapcsolatban. Én a helyedben nem szednék gyógyszert.
Eleve ott kezdődik, hogy egy 16 éves lány szervezete még fejlődő szervezet, így egy normálisabb nőgyógyász, ha meghallja, hogy tablettát akarsz írtani, hazazavar. Nyilván vannak olyan orvosok, akiket ez nem érdekel és mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül felírják majd neked a tablettát. 18 éves korodig nagyon nem kellene szedned. Akkorra talán már fejlett lesz a szervezeted és akkor újra eldöntheted, hogy akarod-e szedni, vagy sem.
Egyébként bírom a kommentelőket is, hogy jajj, így meg úgy szétcseszi a szervezetet, stb. 16 évesen lehet, hogy így van, de egy 20 éves érett, felnőtt nőnél azért nem teljesen. 10-20 évvel ezelőtt még valóban nagyon magas hormontartalmú fogamzásgátlók voltak. Volt, hogy a szedő nők 10-20 kg-t híztak, viszont, ha kihagytak egy-egy szemet, nem volt belőle gond, ugyanis a rengeteg hormon így is megtartotta a kellő védelmet.
Manapság azonban ez már nem így van! Alig van hormon a gyógyszerekben, épphogy meg tudják akadályozni a petesejt megérését. Szerintetek miért akkora gond, ha valaki egy szemet elfelejt bevenni? Azért, mert manapság már olyan alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók vannak forgalomban, hogy egy szem kihagyása esetén és simán fennállhat a terhesség.
Visszatérve a kérdezőhöz... Összegezve... Én 18 éves koromig biztosan nem szednék fogamzásgátlót a helyedben. Addig ott van az óvszer lehetősége is. Ha pedig a párod nyavajog, szard le. Valakinek így is-úgy is áldozatot kell hoznia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!