Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elmenjek dokihoz, fogamzásgátl...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmenjek dokihoz, fogamzásgátlót iratni? (lent szöveg)

Figyelt kérdés
18 éves leszek februárban, 14 éves korom óta menstruálok és a mai napig nem rendszeres. Már nem vagyok szűz. Pattanásos is vagyok, amik mostanában nem akarnak letisztulni az arcomról. Úgy tudom, hogy a fogamzásgátló segít abban, hogy letisztuljon az arcom. Viszont nincs tartós szexuális kapcsolatom, ezért nem tudom, hogy elmenjek-e gyógyszert íratni. Szerintetek mit csináljak?
2009. okt. 17. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nincsen tartós kapcsolatod sztem teljesen felesleges ezzel terhelni a szervezeted. A drogériákban tudsz venni mindenféle kencét az arcodra, azok segítenek!
2009. okt. 17. 22:02
 2/5 anonim válasza:
Szia! Szerintem igen! Az orvos is nyilván javasolni fogja, hisz beállítja a menstruációt. A pattanásokat illetően pedig: hogy még mindig vannak az lehet a rendszertelen nemi élet jelzője (is), de ha a gyógyszer ezt nem befolyásolná, nyugi, 1-2 év + egy rendszeres partner helyre hozza :). Amúgy meg kérdezd meg Édesanyád véleményét is a dologról! :)
2009. okt. 17. 22:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nagyon csúnya az arcod és nem is akar múlni menj el bőrgyógyászhoz és tőle kérdezd meg javasolja e ilyen esetben a tabit. ha igen akkor kicsi hormontartalmút írjanak fel. azzal még nem terheled meg úgy a szervezeted. de konzultálj a bőrgyógyásszal is.
2009. okt. 17. 22:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Mennyire nem rendszeres? A dokim szerint 20-40 nap között ok. Én 32 vagyok, és az arcom "még mindig" pattanásos, kivéve a két terhességem alatt, szerintem ennyi idősen (sem) érdemes magadat hormonokkal "tömni", pláne, ha nincs állandó kapcsolatod.
2009. okt. 17. 22:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam én már nagyon sokmindent az arcomra és semmi nem használ, voltam bőrgyógyászoknál is kaptam krémeket, tablettákat és azok se, sőt.. a tablettáról leállított a háziorvosom, mert nagyon magas volt a hormontartalma. Hát van olyan hónap, hogy meg se jön a menstruációm. Pl álltalában elseje és negyedike között szokott megjönni, múlt hónapban 12.-én jött meg ebben a hónapban meg még nem volt :/ de télleg van olyan, h egy-két hónap teljesen kimarad. Egyébként gondoltam én is most a bőrgyógyászra és ha nem lesz változás akkor marad a bogyó. Köszönöm az eddigi válaszokat. :)
2009. okt. 17. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!